Κυβέρνηση

Kράτος αποικία - Γερμανική απαίτηση προς Αθήνα: «Πληρώστε για να πάρουμε τους 3.500 πρόσφυγες, αλλιώς...» - Θα παραδώσουν ξανά «γη και ύδωρ» στη Μέρκελ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Θα δεχθεί και αυτή την απαίτηση της Μέρκελ ο Α. Τσίπρας; Η αποκάλυψη που ακολουθεί πραγματικά είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου. Πόσες άλλες κυβιστήσεις από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Την απαίτηση να καλύψει η Ελλάδα το κόστος μετακίνησης περίπου 3.500 προσφύγων στη Γερμανία εξέφρασε το Βερολίνο στους εκπροσώπους της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου.

Το αίτημα χρηματοδότησης της ήδη συμφωνημένης μεταφοράς αυτών των προσφύγων διατυπώθηκε από τεχνικό κλιμάκιο Γερμανών, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης των Γερμανών στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν να βρεθεί η φόρμουλα υλοποίησης της συμφωνίας που είχε συνάψει στις 29 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Kαγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Βάση της συμφωνίας, η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί περίπου 3.500 πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, αλλά έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού στη Γερμανία.

Οπως όμως αναφέρουν οι πληροφορίες, η βασική διαφορά Ελλάδας και Γερμανίας έγκειται μέχρι στιγμής στην κάλυψη του οικονομικού κόστους που θα έχουν αυτές οι μετακινήσεις, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Κόντης.

Το κυριότερο εμπόδιο με αυτές τις μετακινήσεις είναι ποιος θα τις χρηματοδοτήσει, δηλαδή ποιες από τις δύο χώρες θα αναλάβουν το κόστος των αεροπορικών εισητηρίων.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η Realnews

Οσοι γνωρίζουν καλά το προσφυγικό ζήτημα επισημαίνουν πως οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας είναι κυρίως απόρροια της τακτικής που ακολουθεί η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί το Προσφυγικό ως πολιτικό μέσο πίεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και η ΕΕ τι κάνει; Αντι να τιμωρήσει την Τουρκία, όχι μόνο τις δίνει κονδύλια, αλλά φορτώνει την χώρα μας με χιλιάδες μετανάστες.

Η τραγική διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το μήνυμα των “ανοιχτών συνόρων” είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες. Τις συνέπειες τις υφίστανται οι τοπικές κοινωνίες που ασφυκτιούν όπου υπάρχουν κέντρα υποδοχής, όπως στα νησιά, αλλά και περιοχές με αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως η Πάτρα, που είναι πύλη εξόδου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί μιας στρατηγικής ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών, υιοθετήθηκε μια πολιτική ανοικτών συνόρων, όπου πρόσφυγες και μετανάστες αρχικά «λιάζονται» και στη συνέχεια «εξαφανίζονται», σύμφωνα με την τότε αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αντί μιας στρατηγικής υποδοχής και διαχωρισμού των ροών, υποστηρίχθηκε η επιπόλαιη και εν πολλοίς ιδεοληπτική άποψη ότι όλοι οι εισερχόμενοι ήταν πρόσφυγες, παραγνωρίζοντας η ελληνική κυβέρνηση ότι μεταξύ των Σύρων προσφύγων συνέρρεαν και χιλιάδες παράτυποι (οικονομικοί) μετανάστες.

Είναι πλέον σαφές ότι η οριστική έξοδος της χώρας από την προσφυγική (και όχι μόνο) κρίση, περνά μέσα από μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Ακολούθως, μια εθνική στρατηγική απαιτεί προτάσεις, σχέδιο και χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι τακτικισμούς, γενικόλογες τοποθετήσεις και υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...