Κόσμος

Η Ιαπωνία πάει κόντρα στο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης - Θεμελιώνεται το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι - Σε άλλες χώρες η Ορθοδοξία μαρτυρά...

Σε σταυροδρόμι βρίσκεται η χριστιανοσύνη ανά τον πλανήτη. Σε άλλα σημεία ανθεί , όπως στην Ιαπωνία όπου για πρώτη φορά θα χτιστεί ορθόδοξο μοναστήρι, ενώ σε άλλα σημεία μαρτυρά... Και δυστυχώς τα δεύτερα είναι πολύ περισσότερα.

Το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι, λοιπόν, θα χτιστεί στην Ιαπωνία και θα αφιερωθεί στον Άγιο Νικόλαο της Ιαπωνίας , τον Ρώσο κληρικό που ίδρυσε την Ορθόδοξη Εκκλησία στη «χώρα του ανατέλλοντος ήλιου».

Ο Ιερομόναχος της Λάυρας του Αγίου Σεργίου Γεράσιμος (Σεβτσόφ) θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της μοναστικής ζωής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Αγοράστηκε ένα οικόπεδο για περαιτέρω διεύρυνση για την μονή, και σε πρώτη φάση η εκκλησία θα χτιστεί εκεί, όπου και θα τελεστεί και η πρώτη λειτουργία προσευχής.

Τα Ευαγγέλια παραδόθηκαν για το μελλοντικό μοναστήρι, τυπώθηκαν στη λαογραφική τυπογραφία στα Ιαπωνικά και σε μετάφραση της μετάφρασης του Αγίου Νικολάου. Θα πρέπει να διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά, από την κορυφή προς τα κάτω, που σημαίνει την παραδοσιακή κατακόρυφη γραφή.

Στον αντίποδα ο Χριστιανισμός δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως....

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η εχθρότητα προς τη θρησκεία μας αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κερδίζουν έδαφος διάφοροι περιορισμοί για τους Χριστιανούς από τις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών, καθώς και περιπτώσεις επιθέσεων κατά των χριστιανών, των οποίων οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

Η ένατη ετήσια έρευνα του Κέντρου Pew, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στις 12 Ιουλίου 2018, έδειξε ότι το 2016 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υποστεί διώξεις οι Χριστιανοί σε 198 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το αν σε αυτές τις χώρες οι κυβερνήσεις επιβάλλουν νόμους, εχθρικούς προς τη θρησκεία, ή όχι, ο ρυθμός των διώξεων εις βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων στις χώρες αυτές αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) από τις χώρες που εκπροσωπούνται στη λίστα έχουν «υψηλό» ή «πολύ υψηλό» επίπεδο του δημόσιου περιορισμού σχετικά με τη θρησκεία για το 2016, υψηλότερο ποσοστό από ό, τι πριν από ένα χρόνο, η έκθεση αναφέρει.

Οι πιο διωγμένες θρησκευτικές ομάδες από την κυβέρνηση ή άλλες κοινωνικές ομάδες ήταν χριστιανοί και μουσουλμάνοι δηλαδή οι δύο μεγαλύτεροι θρησκευτικοί πυλώνες στον κόσμο. Το 2016, οι Χριστιανοί αντιμετώπισαν γενική κοινωνική εχθρότητα και κρατικούς περιορισμούς σε 144 χώρες, και οι μουσουλμάνοι σε 142 χώρες.

Ωστόσο, η αντικειμενικότητα των δεδομένων του Pew Center μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς οι ερευνητές του υποστηρίζουν ότι «η Αίγυπτος, η Ρωσία, η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία είχαν το υψηλότερο συνολικό επίπεδο των θρησκευτικών περιορισμών μεταξύ των 25 πιο πυκνοκατοικημένων χωρών του κόσμου.»

"Η Κίνα, η οποία το 2016 είχε περίπου 1,38 δισεκατομμύρια ανθρώπους, είχε υψηλά επίπεδα κρατικών περιορισμών στη θρησκεία", σημειώνει η μελέτη. "Η Ινδία, με πληθυσμό 1,32 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, έχει υψηλό επίπεδο κοινωνικού πολέμου που σχετίζεται με τη θρησκεία", αναφέρει η έκθεση του Pew Center. "Και οι δύο χώρες είχαν υψηλά επίπεδα περιορισμών στις σχετικές κατηγορίες", σημειωνει η μελέτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...