Αθλητισμός

«Τρελαίνονται» στον Ολυμπιακό – «Φωνάζει» ο Μαρτίνς, ποιον «τελείωσε» - Άνω-κάτω με τον φευγάτο

Με συζητήσεις γύρω από το ρόστερ έχει ξεκινήσει φέτος η προετοιμασία του Ολυμπιακού και σε αυτό «βοήθησαν» οι μετριότατες εμφανίσεις στα δύο τελευταία φιλικά, όπου οι Ερυθρόλευκοι έχασαν από την Έουπεν με 3-1 και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με Σιντ Τρόυιντεν.

Προφανώς και πρόκειται για ανεπίσημα παιχνίδια, που έχουν ως αποκλειστικό στόχο ο Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάσει συστήματα και παίκτες και να τσεκάρει όσα δεν μπορεί στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει πως τα αποτελέσματα δεν παίζουν ρόλο, ωστόσο η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας, σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ικανοποιημένο. Και για αυτό λοιπόν, ανεξαρτήτως τι γράφεται, υπάρχει συζήτηση για όσα γίνονται και δεν γίνονται στο Βέλγιο και για το πώς μπορεί ο Πορτογάλος και η ομάδα του, να βελτιωθούν στα δύο πιο δύσκολα φιλικά που ακολουθούν με Γκενκ και Αϊντχόφεν.

«Φωνάζει» για στόπερ

Ο Πορτογάλος κόουτς πάντως έχει πάρα πολλά ελαφρυντικά για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στα πρώτα φιλικά, καθώς σίγουρα είναι ακόμα νωρίς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί, αφού λείπουν παίκτες «κλειδιά», όπως είναι ο κεντρικός αμυντικός, ο αμυντικός χαφ και ο επιθετικός. Υποθέσεις που η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει στα υπόψιν και δεν θα αργήσει να προχωρήσει, ειδικά όταν ολοκληρωθούν οι αποχωρήσεις με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Sportdog.gr, ο Πέδρο Μαρτίνς το τελευταίο διάστημα επιμένει και ζητάει επιτακτικά πλέον την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, καθώς διαπιστώνει ότι στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Ο Μιράντα μέχρι στιγμής… δεν πείθει, ούτε στις προπονήσεις ούτε στα φιλικά, ενώ ο κορυφαίος στόπερ της προετοιμασίας είναι ο Βούκοβιτς, που βρίσκεται υπό παραχώρηση. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς «φωνάζει» για τη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, καθώς θέλει έναν παίκτη γρήγορο, με αίσθηση χώρου και καίριες τοποθετήσεις, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν με επιτυχία οι υπάρχοντες. Στα παραπάνω συνηγορεί σήμερα και το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, που αναδεικνύει τα προβλήματα του Ολυμπιακού στη θέση "8", αλλά και στο κέντρο της άμυνας. Θα πρέπει ωστόσο να πούμε πως οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να έχουν πετύχει διάνα στο... γκολ, με την απόκτηση του Γκερέρο, μιας και όλοι θυμόμαστε πέρυσι πώς μάτωναν για να σκοράρουν.

Έρχεται ο αμυντικός, φεύγουν παίκτες

Όσον αφορά τις μεταγραφές, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στασιμότητα και το μόνο που φαίνεται να προχωράει, με αργούς ρυθμούς βέβαια, είναι το θέμα του Μεριά. Ο Τυνήσιος αμυντικός έχει επιστρέψει στην επικαιρότητα και δεν αποκλείεται τελικά να τον δούμε και πάλι στην Ελλάδα, εφόσον στο Λιμάνι πειστούν για τις «προθέσεις» ειλικρινούς μεταμέλειας της ομάδας του.

Προβληματισμός με Τζούρτζεβιτς, τι γίνεται με Ταχτσίδη

Στη σχετική λίστα φαίνεται πως βρίσκεται πλέον και ο Ούρος Τζούρτζεβις, ο οποίος δεν πείθει ούτε φέτος με τη μέχρι τώρα εικόνα του στα φιλικά και με δεδομένο πως θα αποκτηθεί τουλάχιστον άλλος ένας επιθετικός, στο Λιμάνι προσπαθούν να του βρουν ομάδα για να πάει ως δανεικός.

Κάπως έτσι προέκυψε το σενάριο με τον ΑΠΟΕΛ, όμως δεν είναι εύκολο να προχωρήσει, αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν μερικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις των δύο ομάδων. Πρόκειται όμως για πληροφορία που ισχύει και θα μας απασχολήσει προσεχώς, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στα δημοσιεύματα για Ταχτσίδη και Χετάφε.

Ο Έλληνας άσος έχει όντως προταθεί στον ισπανικό σύλλογο, αλλά είναι απίθανο να καταθέσουν πρόταση αγοράς, ενώ ακόμη και στο δανεισμό θα έχουμε θέμα, αφού το συμβόλαιο +600.000 ευρώ που έχει ο Ταχτσίδης στον Ολυμπιακό, δεν παίζει να το καλύψει η Χετάφε.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...