Ένοπλες Συρράξεις

Τεράστια νίκη: «Λαβίδα» θανάτου των ισλαμιστών στη Ν. Συρία - Αργοπεθαίνουν μέρα-μέρα - Σφοδρές μάχες


Μεγάλη νίκη των Συριακών κυβερνητικών δυνάμεων επί των ισλαμιστών-τρομοκρατών στην νότια Συρία. Οι αυτοαποκαλούμενοι αντάρτες, παραδίδουν πλέον τα όπλα τους, μετά από σφοδρές μάχες και συνεχή επιτυχία των επιχειρήσεων του SAA.

Πλέον, ένα πολύ μικρό κομμάτι της Συρίας ελέγχεται από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες βάλλονται από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, και σταδιακά χάνουν την επιρροή τους στις περιοχές αυτές, με την Συρία να ανακαταλαμβάνεται με σταθερούς ρυθμούς από την κυβέρνηση.

Οι ισλαμιστές που δρουν στο χωριό Daraa al-Balad στη νότια Συριακή επαρχία Daraa άρχισαν να παραδίδουν τα όπλα τους στις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ''αντάρτες'' παραδίδουν βαριά και μεσαία όπλα βάσει συμφωνίας που επετεύχθη με την κυβέρνηση στις 11 Ιουλίου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να παραδοθούν όλα τα βαριά και μεσαία όπλα από τις ένοπλες ομάδες.

Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Daraa al-Balad, al-Sad, al-Mukhayam, Sajnah, al-Manshiyah και Gharz, προβλέπει την παράδοση των βαρέων και μεσαίων όπλων και τη διευθέτηση του καθεστώτος των ένοπλων ανδρών πρόθυμοι να συμβιβαστούν », δήλωσε η SANA.

Militants In Daraa al-Balad Started Handing Over Weapons To Syrian Army (Photos, Map)Militants In Daraa al-Balad Started Handing Over Weapons To Syrian Army (Photos, Map)Στις 14 Ιουλίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εισήλθε στο χωριό Khirbat al-Saraya και στην κόλαση του al-Mutuaq νότια της πόλης Inkhil στη δυτική ύπαιθρο Daraa, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο SAA εισήλθε στην Inkhil καθώς και στις πόλεις Kafr Shams και Muzayrib με στόχο τη συμφωνία συμφιλίωσης. Επί του παρόντος, οι ομάδες του ''ελεύθερου Συριακού Στρατού'' (FSA) στις πόλεις αυτές παραδίδουν τα όπλα τους στη SAA. Παράλληλα, το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) της Συρίας ανέφερε ότι η πόλη Jasim, η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Inkhil, έχει ενταχθεί στη διαδικασία συμφιλίωσης.

Οι, στρατηγικής σημασίας, πόλεις Namar, Nawa και al-Harrah αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία συμφιλίωσης με την κυβέρνηση της Δαμασκού τις προσεχείς ημέρες. Ορισμένες από τις πόλεις αυτές είναι μάρτυρες διαμαρτυριών κατά της FSA και του Hay'at Tahrir al-Sham (HTS). Μόλις τελειώσει η διαδικασία συμφιλίωσης στο Daraa, η SAA μπορεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των μαχητών του HTS στην επαρχία Al-Quneitra, εάν συνεχίσει να αρνείται την απόσυρση από τη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι τοπικοί αγωνιστές της FSA απέδωσαν αρκετά άρματα μάχης στον SAA ως χειρονομία καλής θέλησης.

Ο Συριακός Στρατός εργάζεται τώρα για να συγκεντρώσει περισσότερες περιοχές στην Ίνκιλ, καθώς ολοκληρώνουν τις επιτόπιες επιχειρήσεις τους σε αυτό το τμήμα της επαρχίας.

Σφοδρή μάχη για στρατηγική τοποθεσία στη νοτιανατολική Συρία

Επίθεση στο ελεγχόμενο από τον συριακό στρατό Φράγμα Αλ Ζαάφ στη νοτιοανατολική Συρία εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το AlMasdarNews, η επίθεση των τζιχαντιστών ήταν σφοδρή. Στην άγρια μάχη που ξέσπασε μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών σημειώθηκαν βαριές απώλειες και από τις δύο πλευρές, μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα δίχως όμως να δίνει νούμερα.

Η στρατιωτική πηγή τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν κατάφερε κάποια σημαντικά εδαφικά κέρδη με αυτή την επίθεση, το Φράγμα παραμένει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών, ωστόσο οι κυβερνητικές θέσεις και οχυρώματα υπέστησαν βαριές ζημιές.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το AlMasdarNews μεταδίδει ότι οι κυβερνητικοί έχουν αναχαιτίσει την επίθεση των τζιχαντιστών, αλλά η μάχη συνεχίζεται.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα του Ισλαμικού Κράτους να κερδίσει έδαφος στη νοτιοανατολική Συρία τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι τζιχαντιστές τελούν σε «ασφυκτική» περικύκλωση σε μικρούς θύλακες και χρειάζονται «χώρο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...