Υγεία

Η ανατομία του κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μία πολύ σημαντική πρωτεΐνη του σώματός μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός μας και την καλή υγεία των αρθρώσεων και των οστών μας. Αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματός μας και το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού μας. Όσο σημαντικό όμως και αν είναι, γνωρίζουμε τη δομή του καθώς και τις λειτουργίες που επιτελεί κάθε μέρα στο σώμα μας;

Στο collagen pro active κοινή δομική ιδιότητα αποτελεί η παρουσία τριών πολυπεπτιδικών αλυσίδων, οι οποίες λέγονται α-αλυσίδες και σχηματίζουν μία έλικα. Μία μόνο ίνα κολλαγόνου αποτελείται από πολλαπλές τριπλές έλικες. Η κάθε ίνα κολλαγόνου σχηματίζεται από διαφορετικούς τύπους κολλαγόνου, οι οποίοι είναι το κολλαγόνο τύπου Ι και ΙΙΙ στο δέρμα και το τύπου ΙΙ και ΙΙΙ στο χόνδρο. Η ποικιλομορφία του κολλαγόνου συνιστάται κυρίως στην ύπαρξη πολλών α-αλυσίδων με διαφορετικό αριθμό αμινοξέων η καθεμία.

Ο μηχανισμός σχηματισμού του κολλαγόνου στον οργανισμό μας αποτελεί μία αρκετά σύνθετη διαδικασία. Σε πρώτη φάση, η γενετική πληροφορία ‘διαβάζεται’ κωδικοποιημένη στο DNA μας και ‘μεταφράζεται’ για την παραγωγή μονών αλυσίδων πολυπεπτιδίων. Η κάθε αλυσίδα πολυπεπτιδίων αποτελείται από μία αλληλουχία πεπτιδίων. Τα πεπτίδια αυτά διασπώνται κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης για τη δημιουργία του κολλαγόνου.

Η σύνθεση του νέου κολλαγόνου λαμβάνει χώρα το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, μεταξύ των ωρών 1.00 πμ και  4.00 πμ. Μόλις δημιουργηθεί το νέο κολλαγόνο, το σώμα μας πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για πολλές διαφορετικές λειτουργίες, αφού το μετατρέψει στην ανάλογη μορφή για κάθε λειτουργία. Για τη διαδικασία αυτή της μετατροπής το σώμα μας χρειάζεται αρκετή ενέργεια και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σάκχαρα και υδατάνθρακες, θα πάρει την ενέργεια αυτή από το σωματικό λίπος. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου διαθέτει ο οργανισμός μας, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει στη μετατροπή του και άρα τόσο περισσότερες θερμίδες καίει. Το πόσες θερμίδες καίμε σχετίζεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού του μεταβολισμού. Όσο πιο μεγάλη είναι η αποτελεσματικότητά του τόσο πιο πολλές θερμίδες θα κάψουμε και το αντίθετο.

Δυστυχώς παρόλο που το σώμα μας παράγει κολλαγόνο καθημερινά, από ένα σημείο και μετά η παραγωγή του μειώνεται και η διαθέσιμη ποσότητά του σύντομα δεν επαρκεί. Για αυτό και είναι αναγκαίο να λάβουμε το κολλαγόνο με διαφορετικό τρόπο, όπως καταναλώνοντάς το σε υγρή μορφή με το Collagen Pro – Active. Το συγκεκριμένο κολλαγόνο θα σας δώσει όλα τα οφέλη της πρωτεΐνης αυτής που είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμό μας.

Το Collagen Pro – Active αποτελεί τη λύση που χρειάζεστε για την άμεση βελτίωση του δέρματος, την αντιγήρανση, τη βελτίωση του ύπνου, τον έλεγχο του σωματικού βάρους, και τη διατήρηση της καλής υγείας των αρθρώσεων και των οστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...