Εσωτερική Ασφάλεια

Φρίκη:13χρονο κορίτσι καιγόταν και πήδηξε από γκρεμό στη θάλασσα - Σκοτώθηκε ακαριαία - Θα έχουμε πάνω από 100 νεκρούς...


Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο μαζικών απωλειών Υγείας όπως ανέφεραν οι αρμόδιες Αρχές κάτι που δείχνει πως ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο της τραγωδίας της Ηλείας.. Πριν λίγο, ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας ενώ μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή - απανθρακωμένη στο σπίτι της στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Ελπίδος.

Η άτυχη γυναίκα προφανώς δεν κατάφερε να φύγει, η φωτιά τύλιξε το σπίτι της με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Υπενθυμίζουμε, ότι 63 άνθρωποι πέθαναν στις φονικές πυρκαγιές του 2007, εκ των οποίων οι 25 έχασαν τη ζωή τους στην Αρτέμιδα όταν εγκλωβίστηκαν σε μια στροφή του δρόμου με τα οχήματά τους, ενώ κατευθύνονταν προς τη Ζαχάρω. Ανάμεσα τους η 30χρονη μητέρα Αθανασία Παρασκευοπούλου, μαζί με τα 4 ανήλικα παιδιά της που κάηκαν ζωντανά στο αυτοκίνητό τους.

Υπολογίζεται ότι οι φωτιές έκαψαν 147 χωριά, 1.500 σπίτια, 268.834 εκτάρια γης και δεκάδες χιλιάδες ζώα. Σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πευκοδάση έγιναν στάχτη. Η πυρκαγιά έκαψε και το πευκοδάσος του Καΐάφα περιοχή Natura ενώ οι άνεμοι οδήγησαν την πύρινη λαίλαπα και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου παραλίγο να κάψει το Αρχαιολογικό Μουσείο. H οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια. 6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη και το κράτος ζημιώθηκε περισσότερα από 3,5 δις.

Φρικιαστική Μαρτυρία...

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του Νέου Βουτζά, που όχι μόνο είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να χάνονται στις φλόγες, αλλά αντίκρισαν και ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καταδιωκτική μανία της φωτιάς.

Άνθρωποι που γλίτωσαν από τον θάνατο την ύστατη ώρα, πολλοί εξ αυτών ηλικιωμένοι, περιγράφουν τις ώρες της αγωνίας που έζησαν. Μητέρες έτρεχαν προς την παραλία με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, προσπάθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φλόγες.

Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι όχι.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρίας μίας γυναίκας κατοίκου της περιοχής, η οποία άκουσε ένα κοριτσάκι να φωνάζει «βοήθεια»! Γύρισε, και αντίκρισε την κοπέλα να καίγεται ολόκληρη και να βουτάει από βράχο 15 μέτρων, για να σωθεί! Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Με τους καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό και την ορατότητα να είναι περιορισμένη, έχασε τη ζωή της, καθώς «έσκασε» στα βράχια.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της κυρίας Μαρίας Πάτσιου, η οποία πήδηξε στη θάλασσα να σωθεί και έμεινε στο νερό για 2 ώρες. Η κυρία Πάτσιου είπε στους δημοσιογράφους ότι είδε μία κοπέλα 13 ετών να πηδάει από το γκρεμό προκειμένου να γλιτώσει από τη φωτιά και σκοτώθηκε.

Μάλιστα είπε πως το φόρεμα του κοριτσιού είχε πιάσει φωτιά.

«Η φωτιά ξεκίνησε πάνω από εμάς, υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο, μετά ήρθε άλλο ένα, αλλά η φωτιά έφτασε εδώ πολύ γρήγορα.

Στο οικόπεδο δεν ξέρω τι έγινε. Είδα μία κοπελίτσα 13 ετών που πήδηξε από το γκρεμό. Καιγόταν, στην απελπισία της πήδηξε. Προφανώς δεν μπορούσε να δει λόγω του καπνού».

Μια άλλη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, μόλις τριών και έξι ετών, τα πήρε αγκαλιά έτσι όπως ήταν, με τα σλιπάκια και τις παντόφλες, και τα έβγαλε από το σπίτι τους, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Ξυπόλητη, έτρεξε πάνω στο φλεγόμενο έδαφος, με τα μικρά της στην αγκαλιά και τα πόδια της να καίγονται, ενώ γύρω τους όλα γίνονταν στάχτη. Κατάφερε να φτάσει στη θάλασσα και να βρέξει τα πόδια της, κρατώντας σφιχτά τα ανήλικα παιδιά της, για να μην πέσουν στο νερό.

Πλέον υπάρχουν διάχυτοι φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 όπως προέβλεψε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος.

«Οι νεκροί είναι παραπάνω από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η καταστροφή είναι βιβλική. Έχουν καεί 1000 σπίτια. Πραγματικά φοβάμαι, δεν θέλω να φανταστώ ότι μπορεί να έχουμε τόσους νεκρούς. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο. Είναι πολλαπλοί οι λόγοι της μεγάλης θνησιμότητας. Τι να ερευνήσεις σε 1000 σπίτια; Η φωτιά ξέφυγε από τους ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέσα σε μισή ώρα μέσα στη θάλασσα. Εμείς περιορίσαμε το κακό, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε.

Το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, όμως το Μάτι κάηκε κατά 98%. Κάηκε και το δικό μου σπίτι και η δική μου οικογένεια κινδύνευσε. Κάηκαν τα αυτοκίνητά μου. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη».

Δήμαρχος Πεντέλης: Το να βλέπεις καμένα πιτσιρίκια μαζί με τους γονείς είναι ασυγχώρητο

Είχε δημιουργηθεί μέτωπο στα δύο πρώτα λεπτά στο Νταού Πεντέλης, υπήρχε τεράστια ταχύτητα λόγω των ανέμων" δήλωσε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Είχαμε τα οχήματα επιφυλακής διασπαρμένα επειδή υπήρχε υψηλή επικινδυνότητα με δείκτη "4". Αντιμετωπίστηκε αμέσως, μέσα σε 10 λεπτά μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Η Νταού την γλίτωσε επειδή υπήρχε η άμεση αντίδραση. Μίλησα αμέσως με τον υπουργό ότι πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα και όντως ήρθαν. Η περιοχή του Βουτζά που είναι μετά το μοναστήρι, είχε αναγεννηθεί μετά τις πυρκαγιές και εκεί μπήκε η φωτιά" ανέφερε.

"Σκοπός δεν είναι να σβήσουμε τη φωτιά, αλλά να εκκενώσουμε την περιοχή και να σώσουμε τους ανθρώπους. Φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε το σύστημα και δεν λειτούργησε αυτή η διαδικασία" τόνισε.

" Το να βλέπεις καμένα πιτσιρίκια αγκαλιά με τους γονείς είναι ασυγχώρητο. Θα πρέπει το σύστημα εκκενώσεως να γυρίσει σπίτι, σπίτι και να τους διώχνει. Τα παιδιά, οι μεγάλοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας φεύγουν" συμπλήρωσε.

"Ο κόσμος έπρεπε έγκαιρα να φύγει, η φωτιά όπως ξεκίνησε και όπως εξελίχθηκε δεν άφηνε περιθώρια να πει κανείς ότι θα την κατασβέσει" είπε ο κ. Στεργίου.

"Ο κ. Ψινάκης έπρεπε να βγει και όχι να κρύβεται, αυτές τις ώρες έπρεπε να είναι στο κέντρο των επιχειρήσεων" ανέφερε.

Συγκλονίζει η μητέρα που ψάχνει τα παιδιά και τους γονείς της – Η δραματική έκκληση για βοήθεια

Ραγίζει καρδιές η Μαρία Μεγαγιάννη που ψάχνει τα παιδιά και τους γονείς της, στη Ραφήνα. Μέσω facebook προσπαθεί να εντοπίσει τους ανθρώπους της, με τους οποίους επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως γράφει.

«Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7! Στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου» γράφει η ίδια που δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες τους.

Τα παιδιά και οι γονείς της βρίσκονταν στη Ραφήνα την ώρα της φωτιάς. Η εικόνα στον Άγιο Νικόλαο είναι αποκαρδιωτική, καθώς πολλά στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη, ενώ η ατμόσφαιρα εξαιτίας του καπνού παραμένει αποπνικτική.

Η δραματική έκκληση της μητέρας στο facebook

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1295212143948404&id=100003788914820&width=500

"Οι γονείς και τα ανίψια μου είχαν εγκλωβιστεί στη Ραφήνα, μιλήσαμε κατά τις 6:40 το απόγευμα και από εκεί και έπειτα δεν είχαμε νέο τους. Δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής. Υπάρχουν πολλοί που αναζητούν τους δικούς τους" δήλωσε η Ελένη Φιλιπποπούλου, κάτοικος Ραφήνας, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon, η οποία αναζητά τους γονείς και τα ανίψια της.

"Οι γονείς μου Φίλιππος και Σοφία, και Βασιλική και Σοφία είναι οι ανιψιές μου. Είπαν στο τηλέφωνο ότι είναι μέσα στις φωτιές, όταν τους ρώτησα που είναι και να κλείσω το τηλέφωνο. Από εκεί και έπειτα δεν έχουμε κανένα νέο. Έρχονταν από την Αθήνα προς Ραφήνα, είχαν κλείσει οι δρόμοι και δεν ξέρω τι έγινε μετά. Ο πατέρας μου είναι 74 ετών, η μητέρα μου 60 και τα κορίτσια είναι δίδυμα 9 ετών. Έρχονταν στη Νέα Μάκρη που έχουμε εξοχικό" τόνισε.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους της Ραφήνας- Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνει το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε το Σωματείο με τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Την ίδια ώρα και το "Όλοι μαζί μπορούμε" συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες συγκεντρώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο προκειμένου να μοιραστούν και να στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Επιπλέον ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104 και καλεί όσους έχουν ανάγκη να προσέλθουν στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Έτοιμοι να συνδράμουν άμεσα "αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών" είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Με την ευχή "η τραγωδία αυτή να λήξει σύντομα", ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τονίζει την ετοιμότητά του να συνδράμει σε ιατροφαρμακευτικό υλικό εφόσον υπάρξει ανάγκη.

"Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ' όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας" τονίζεται στην επιστολή.

-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα μόλις άνοιξε και παρέχει νερό και φαγώσιμα!
-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό!
-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο!
-Πολιτιστικο Παρκο Νεας Μακρης με κυλικείο και σταθμό πρωτων βοηθειων ΑΝΟΙΧΤΟ!
-Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).
-Διόδια Δωρεάν!
-Για όσους βρίσκονται Κινετα : Ανοιχτή αυλή στους αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλεστε 6975664142
-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη,Καπη Κινέτας και Μεγάρων!
-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022
-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302
-Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας!
-Άνοιξε γραμμή βοήθειας - - -108- - -
-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582
-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon!
-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214
-1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ibFRav8VRxkhttps://www.youtube.com/watch?v=pt1FgdOeavchttps://www.youtube.com/watch?v=NhXqy2kX1SI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...