Εσωτερική Ασφάλεια

Τέρμα τα ψέματα! - Ο Πολάκης γνώριζε για την ύπαρξη θυμάτων - Ηξεραν για τους νεκρούς από τις 23.00 - «Η φρεγάτα τι ώρα πήγε Π. Καμμένε;»

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αποκαλύπτει ότι ο πρώτος νεκρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, έφθασε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μεταξύ 10:30 - 11:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, το νοσοκομείο ειδοποιήθηκε για διακομιδή πολλών νεκρών από τις φωτιές.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που συμμετείχε στο συντονιστικό, τα μεσάνυχτα γνώριζε για την ύπαρξη των νεκρών. Αναφέρεται δε και στον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο λέγοντας ότι θα έπρεπε να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

«Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο το βράδυ της τραγικής Δευτέρας 23/7/2018 ο πρώτος νεκρός απανθρακωμένος αγνώστων στοιχείων διεκομίσθη πριν τις 11 το βράδυ. Τοποθετήθηκε σε μία μικρή αίθουσα των ΤΕΠ του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ. Ήμασταν εκεί.

Ταυτόχρονα την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο και ετοίμασε έναν ειδικό χώρο που έχει (κοντέινερ με ψύξη) προκειμένου να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς (πάνω από 10) από τις φωτιές στο ΜΑΤΙ. Πράγματι το Νοσοκομείο ετοίμασε τον ειδικό χώρο (νεκροθάλαμο). Ως εκ τούτω ο Αν. Υπουργός Υγείας που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα της Δευτέρας γνώριζε την ύπαρξη νεκρών, καθ' ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ βρισκόταν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπως και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Την άλλη ημέρα επισκεφτήκαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ήταν εκεί παραδέχθηκε ότι είχαν ειδοποιηθεί για την μεταφορά πολλών νεκρών και ετοίμασαν ειδικό χώρο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τελικά δεν προσήλθαν για αποφευχθεί ο πανικός.

Πριν το ΥΠΕΘΑ διαψεύσει την ΠΟΕΔΗΝ θα έπρεπε ο κος Καμμένος να κάνει μία επίσκεψη στα Νοσοκομεία, να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Να ενημερωθεί για το πόσες ώρες έμειναν στη θάλασσα οι πυρόπληκτοι, οι εγκαυματίες, πως και εάν τηρήθηκε η σειρά περισυλλογής, να ενημερωθεί για την απουσία στρατιωτικών γιατρών στα σκάφη για να συντονίσουν την επιβίβαση και να προηγηθούν οι βαριά εγκαυματίες και τι ώρα έφθασε η φρεγάτα;»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...