Σκοπιανό

Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε να διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα προηγήθηκε διαπραγμάτευση αρκετών ωρών στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγων της ΠΓΔΜ, όπου κατά τη διάρκειά της, αποφασίστηκε η σύσταση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, θα ειναι αρμόδια για τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά και τη διεξαγωγή μελλοντικών εκλογών στη χώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Αυτό που απομένει είναι να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με το θέμα του δημοψηφίσματος, τον χαρακτήρα του και την ημερομηνία διεξαγωγής του», είχε δηλώσει τότε ο Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ελληνοτουρκικά 0

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο με την Τουρκία» – Η προειδοποίηση πρώην στελέχους των ισραηλινών πληροφοριών στην Ελλάδα (Βίντεο)

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία απευθύνει ο Μάρκο Μορένο, πρώην...