Εκκλησία

Μαζεύουν υπογραφές για καθαίρεση Αμβρόσιου-Βούτυρο στο ψωμί των εχθρών της Εκκλησίας οι δηλώσεις του

Μαζικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιου πως ο άθεος Τσίπρας υπεύθυνος για την τραγωδία γιατί έχει πάνω του την κατάρα του Θεού 

Στον λαλίστατο Μητροπολίτη έχουν απαντήσει μέχρι ώρας τόσο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος όσο και απλοί ιερείς όπως ο πατέρας Λίβυος  ενώ τον άδειασε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος

Το διαδίκτυο βοά για τις δηλώσεις Αμβρόσιου και αυτές αποτελούν βούτυρο στο ψωμί όσων πολεμούν την Εκκλησία.

Πλέον όμως έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για Καθαίρεση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Μέσω της πλατφόρμας Avaaz (δείτε σχετικά εδώ) έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα πάνω από 11.000 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με τους υποκινητές της πρωτοβουλίας αυτής ο Μητροπολίτης κατηγορείται για διαρκή και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας / μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων.

Δυστυχώς οι δηλώσεις του Μητροπολίτη έχουν εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όσων θέλουν το κακό της Εκκλησίας και του μιντιακού στρατού τους ο οποίος προβάλλει ως αντίδραση της Εκκλησίας στην εθνική τραγωδία των πυρκαγιών μόνο αυτές και όχι τις τεράστιες δράσεις βοήθειας που έχουν ήδη ξεκινήσει από πολλές Μητροπόλεις κα ιαπό την ΜΚΟ Αποστολή της Εκκλησίας .

Στο μεταξύ οι δηλώσεις Αμβρόσιου έχουν γίνει σημαία και σε διεθνείς ιστοσελίδες των αθέων Δείτε σχετικά 

Για την ιστορία πάντως καθαίρεση δεν μπορεί να γίνει, οπότε όλη η ιστορία είναι για το θεαθήναι.

Η καθαίρεσις αποτελεί την εσχάτη των ποινών πού επιβάλλεται από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σε κληρικούς των τριών βαθμών. Ο κληρικός που τιμωρείται με την ποινή αυτή επανέρχεται στην τάξη που ανήκε προηγουμένως, είτε ως λαϊκός είτε ως μοναχός.

Προσδιορίζονται 76 παραπτώματα τα οποία τιμωρούνται με καθαίρεση, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής: αίρεση, γάμος μετά τη χειροτονία, διγαμία, εισπήδηση σε ξένη μητρόπολη, εγκατάλειψη της ενορίας ή της επισκοπής, επιορκία, ιεροσυλία, κοσμικά αξιώματα, μέθη, μοιχεία, πορνεία, σιμωνία, και φόνος. Κατά τον 17ο αιώνα προβλεπόταν καθαίρεση βάσει συνοδικών αποφάσεων και οθωμανικών διαταγμάτων για όσους κληρικούς καθυστερούσαν ή αρνούνταν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος δεν πρόκειται να ασχοληθεί και περαιτέρω με έναν Μητροπολίτη από τον οποίον σύντομα θα “απαλλαγεί” αφού έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...