Αυτοδιοίκηση

"Θα σου γ@μηθ@@, Ελα έξω ρε κότα, πού είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα» - Χαμός...

Αγρια μπινελίκια άκουσε και ακούει ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης στον οποίο ανήκει διοικητικά η ευθύνη για το Μάτι. Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν δικαιοσύνη.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων, δεν έκρυψαν την οργή τους για την στάση της δημοτικής αρχής και την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης από τον οποίο ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών και καηκαν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους.

Στη συνεδρίαση - στην οποία δεν παρέστη ο Δήμαρχος - δεν έλειψαν και τα... γαλλικά ενώ παραλίγο ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου να μετατραπεί σε ρίνγκ.

Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη (δεν παρέστη), για τον οποίο ακούστηκαν σκληρά λόγια σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένας γιος είχε χάσει τη μητέρα του, ενώ κατηγορήθηκε ανοιχτά ο Δήμαρχος. «Γιατί δεν έγινε εκκένωση και κάηκε η μητέρα μου στο σπίτι της; Θέλω αλήθειες για να της πω το καλό ταξίδι...» είπε ένας άνδρας, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε οργισμένος «Που είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα. Εμείς τον στηρίξαμε!».

Σε δηλώσεις, που πραγματοποίησε, νωρίτερα ο Η.Ψινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σπίτι του «ευτυχώς κάηκε…», μια δήλωση που ξάφνιασε δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κοινό.

O ίδιος επανέλαβε και αργότερα πως το σπίτι του ήταν μεταξύ αυτών που κάηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε ο ΣΚΑΪ, έχουν καεί φοίνικες και άλλα δέντρα έξω από το σπίτι του κ. Ψινάκη και κάποιες τέντες του σπιτιού, αλλά το οίκημα είναι απόλυτα κατοικήσιμο. Αν και υπάρχουν ορισμένες ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, οι φλόγες δεν μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα και με το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ της ιστοσελίδας youweekly.gr, η οικία του δημάρχου έχει μόνο πολύ μικρές ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της περίφραξης. Η φωτιά έκαψε τα γύρω δέντρα και «έγλειψε» την περίφραξη, μαυρίζοντας τους τοίχους σε κάποια σημεία. Ωστόσο το εσωτερικό της οικίας, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, δεν έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες ο δήμαρχος Μαραθώνα- που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για ολιγωρία τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς- έχει δηλώσει επανειλημμένα στις τηλεοπτικές κάμερες ότι και το δικό του σπίτι κάηκε.

Μάλιστα, σε μία από τις δηλώσεις του, το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε:

«Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς... Οταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου».

Ψινάκης: Το δικό μου σπίτι κάηκε σε ένα δευτερόλεπτο

"Είναι μια τεράστια καταστροφή, έχουν ήδη πεθάνει πολλοί συμπολίτες μας και είναι ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι, γύρω στους 40. Είμαστε όλοι από την πρώτη στιγμή εκεί πέρα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες. Έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια. Είναι άνθρωποι που έχουν μείνει με το μαγιό τους, χωρίς τίποτα. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές παράλληλα και να μπει ο κόσμος στα σπίτια του", ανέφερε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 .

Ερωτηθείς αν έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, απάντησε:

"Σήμερα μου είπαν ότι είναι πέντε επιπλέον". Σχετικά με το πού ανήκει διοικητικά η ευθύνη για το Μάτι, δήλωσε ότι ανήκει σε αυτόν και όχι στον Δήμαρχο Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε ότι έχει κι αυτός ευθύνη για ένα μικρό μέρος από το Μάτι. "Δεν ξέρω τι εννοούσε", είπε ο κ. Ψινάκης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε μέσα λίγα μόλις λεπτά, σημείωσε:

"Το Μάτι είναι μια δασική περιοχή, είναι χτισμένο μέσα στα Πεύκα. Ο Νέος Βουτζάς δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά πάλι κάηκε. Όταν είναι πεύκα με 8 μποφόρ και τα κουκουνάρια εκτοξεύονται πάρα πολλά μέτρα μακριά, καταλαβαίνετε ότι είναι μια κόλαση που γίνεται σε δευτερόλεπτα", υπογράμμισε.

Σχετικά με το αν έλαβε εντολή εκκένωσης, επισήμανε:

"Την εντολή εκκένωσης τη δίνει και το αναλαμβάνει όλο αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις η Πυροσβεστική. Μόνο. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας το δικό του. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση".

Σε ερώτηση αν νιώθει ότι έχει ευθύνη για το ότι δεν εκκενώθηκε ο οικισμός, απάντησε: "Δεν προλαβαίνει να εκκενωθεί κανένας οικισμός σε τέτοια κατάσταση. Το δικό μου σπίτι, σε ένα δευτερόλεπτο κάηκε. Είναι από τα πρώτα που κάηκαν. Το ξέρω από πρώτο χέρι".

Τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και η ιστοσελίδα youweekly.gr από το σπίτι του κ. Ψινάκη

Δείτε τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο

https://www.youtube.com/watch?v=N2wuhzeY8cs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...