Κυβέρνηση

Διχαστικός και προκλητικός ο Α. Τσίπρας στη Βουλή: «Φασίστες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, εθνικιστές βγήκαν από τις κρυψώνες» - Υπερασπίστηκε ξανά την Α. Μέρκελ!


Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η σύγκρουση κορυφής των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση. Τη διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

O λόγος του Α. Τσίπρα είναι απόλυτα διχαστικός και προκλητικός, καθώς αφενός αποκαλεί φασίστες όλους όσοι διαμαρτύρονται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αφετέρου φάνηκε ως υπερασπιστής της Α. Μέρκελ. Ποιος θα το πίστευε!

Με τη στάση σας στο θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, πήρατε οριστικό διαζύγιο με το φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά, είπε στον Κ. Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός.

Εκεί όμως που εξόργισε είναι στο εξής σημείο:

Προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους στο προσκήνιο. Να απειλούν, να διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων, πράγμα που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του 1960.

Δηλαδή όλοι είναι φασίστες κ. Τσίπρα; Ντροπή! 

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=LCU4xYDpuis

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας:

«Κ. Μητσοτάκη σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε σήμερα. Δεν ξέρω ποιοι σας συμβουλεύουν να μου κάνετε αυτό το δώρο, αλλά σας ευχαριστώ που δίνουν την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση για την οικονομία μετά τη μεγάλη επιτυχία του Eurogroup», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις «πολλές θετικές εξελίξεις μαζεμένες στον τομέα της οικονομίας το τελευταίο διάστημα» και εξαπολύοντας επίθεση σστη Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

«Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική με τους κοινωνικούς δείκτες, με ανεργία των νέων σε ποσοστό ρεκόρ, και δύο στους τρεις νέους άνεργους. Μέσα στα δύο πρώτα προγράμματα χάθηκαν 850.000 θέσεις εργασίας. Φτιάξατε μία οικονομία αναντίστρεπτα εκτός πορείας. Είχατε το θράσος να προαναγγέλλετε το τέλος των μνημονίων. Για πειτε μας τι απέγινε η προσπάθεια σας να βγείτε στις αγορές; Καταστροφή. Γιατί δεν πήρατε ρύθμιση για το χρέος ούτε κάνατε μεταρρυθμίσεις».

«Οι επενδυτές αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως fail state. Ασχοληθήκατε με το σχέδιο του εγκλωβισμού της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να βρεθεί με άδεια ταμεία και σε καθεστώς δημοσιονονικής ασφυξίας. Σε λίγες μέρες από σημερα η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, οριστικά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια που εσείς βάλατε τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι του τρίτου προγράμματος υπερκαλύφθηκαν. Καταγράφεται αύξηση του ΑΕΠ και μάλιστα σε ποσοστό εξαπλάσιο από αυτό της Ευρωζώνης. Τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα προ κρίσης. Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους δείκτες της εγχώριας παραγωγής».

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κρυφή φαντασίωση και απεγνωσμένη επιθυμία της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο».

Χαρακήρισε "Καθοριστική και ιστορική" την απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας: «Η απόφαση αυτή έχει τρία σκέλη. Πρώτον, την οριστική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος με παραδοχή ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές. Δεύτερο σκέλος η ρύθμιση χρέους που διαμορφώνει καθαρό διάδρομο για την επόμενη δεκαπενταετία. Το τρίτο σκέλος αφορά τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ακούσαμε για εκχώρηση κυριαρχίας, για τέταρτο μνημόνιο – την κρυφή σας φαντασίωση και επιθυμία – αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι η παρακολούθηση θα γίνεται με εκθέσεις όπως ακριβώς γίνεται με χώρα που βγήκαν από μνημόνια όπως Ιρλανδία κλπ. Τα στοιχεία θα τα λαμβάνουμε υπόψιν μας ωστόσο τις οριστικές αποφάσεις θα τις παίρνει η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα έχει και πάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον της. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τραβήξει το δρόμο του μακριά από τις αγωνίες του ελληνικού λαού".

«Προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική σύγχρονη χώρα. Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας είναι η πιο κρίσιμη. Επεξεργαζόμαστε ήδη τρόπους να βελτιώσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας", πρόσθεσε.

«Να πω ξεκάθαρα: Θα πρέπει και οι τράπεζες που φέρουν μεγάλο μερός της ευθύνης (για την κρίση), να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια (σ.σ. ανάκαμψης της οικονομίας). Από μέρος του προβλήματος πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης. Το τέλος των μνημονίων δεν είναι ένα σύνθημα αλλά μετουσιώνεται σε συγκεκριμένες πολιτικές παρεμβάσεις. Οι πολίτες πρέπει να δουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους", υπογράμμισε.

Στη συνέχεια εκτόξευσε τα βέλη του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Κύριε Μητσοτάκη, ουδέποτε υπήρξατε θαρραλέος γιατί δεν έχετε το σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Αντικαταστήσατε την πραγματικότητα με πολιτικό θράσος. Θυμώσατε κ. Μητσοτάκη γιατί ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα, θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι μαύρη προπαγάνδα, γιατί κατεδάφισε το πολιτικό σας αφήγημα».

«Έχετε μία προφανή επικοινωνική υπεροπλία – δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ, το βλέπει όλος ο ελληνικός λαός - μέσων ενημέρωσης και μέσων προπαγάνδας στην Ελλάδα. Έχετε διάφορους φίλους της οικογένειάς σας με διάφορα τραβήγματα με τη δικαιοσύνη τώρα τελευταία που για χάρη σας όμως έχουν αγοράσει μια ντουζίνα εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα. Αλλά το να πείσετε ότι ο ήλιος ανατέλει από τη Δύση, κομματάκι δύσκολο κύριε Μητσοτάκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον Επίτροπο Μοσκοβισί υπερασπίστηκε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας: «Βγήκε ο μετριοπαθής αντιπρόεδρός σας και έσπευσε να μαλώσει τον κ. Μοσκοβισί που μίλησε για ανελαστικές δεσμεύσεις στο βαθμό που πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Τον μάλωσε, ο κ. Χατζηδάκης, γιατί είπε το αυτονόητο, αυτό που λέμε και εμείς, γιατί από εδώ και στο εξής οι ελληνικές κυβερνήσεις θα αποφασίζουν για το μίγμα της πολιτικής αρκεί να πιάνουν τους στόχους. (…) Τρέμετε, κύριε Μητσοτάκη, την πιθανότητα να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων. Έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας»,

«Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα. Όσο χειρότερα για τον ελληνικό λαό τόσο καλύτερα τα πράγματα για σας. Χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε. Είναι καιρός που σας τρώει το σαράκι για τις περικοπές των συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για να ζητήσετε διαβεβαίωσεις ότι θα πιέσουν να εφαρμοστεί το μέτρο. Είναι ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Αντί να υπερασπίζεστε τα εθνικά συμφέροντα, υπερασπίζεστε τα κομματικά σας συμφέροντα.  

Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ εμένα και τη Μέρκελ ότι κάνουμε παζάρια στο προσφυγικό. Πραγματικά δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για άλλη μια φορά δηλαδή, ο Α. Τσίπρας υποκλίνεται στη Καγκελάριο. Μόνο ντροπή, η ιστορία θα σας κρίναι και ο Θεός!

Δείτε ζωντανά από την Βουλή:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...