Κυβέρνηση

Γαλλικοί «κανονιοβολισμοί» κατά Τσίπρα - «Ελεεινή φιγούρα ο Ελληνας Πρωθυπουργός» - «Πρόδωσε τον λαό του» - Τον διέσυραν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα


Τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι πλέον τον Α. Τσίπρα. Πλέον αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Στο εξωτερικό, σε πολιτικά πηγαδάκια, αλλά και στο δημόσιο λόγο, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι το απόλυτο σύμβολο της πολιτικής κυβίστησης.

Φαρμάκι κατά Τσίπρα δεν στάζουν μόνο τα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης, αλλά και τα λεγόμενα αριστερά. 

Βέβαια θα πείτε, όταν και αυτά ανεβαίνουν στην εξουσία, εξαθλιώνουν πλήρως τους πολίτες τους, ίσως περισσότερο και από τα λεγόμενα δεξιά κόμματα. Γιατί αναφέρουμε την λέξη λεγόμενα; Διότι όλοι, ή σχεδόν όλοι, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

Πλέον υπάρχουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και αυτά που είναι υπέρ της.

«Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν απάντησε σε σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού που προσπαθούσε να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε δηλώσει ο Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

Γελώντας για το σχόλιο του Τσίπρα ο Μελανσόν σημείωσε ότι ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του ελληνικού λαού. «Πρόδωσε το λόγο του», σημείωσε ο Μελανσόν

«Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του», αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός σημειώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει ότι αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη Τσίπρας.

Δείτε βίντεο:

https://www.bfmtv.com/static/nxt-video/player.html?video=5807138238001&brand=BFMTV&url=https://www.bfmtv.com/mediaplayer/video/melenchon-tsipras-est-l-une-des-figures-les-plus-minables-de-la-vie-politique-europeenne-1088440.html

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=TvqJ2Pp1zSs

Δείτε και το tweet της Μ. Δεναξά

Εχει άδικο; Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, άλλαξαν και αλλοίωσαν μέσα σε μια νύχτα το περήφανο ΌΧΙ του ελληνικού λαού με ποσοστό 61,3%! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα.

Στις 13 Ιουλίου 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τους δανειστές τρίτο μνημόνιο, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Τα απόνερα του δημοψηφίσματος άφησαν πίσω τους ένα ΟΧΙ που γινόταν ΝΑΙ με διάφορες, απίθανες, παράλογες, ανεδαφικές και ψευδείς ερμηνείες και προσεγγίσεις.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσει την προειλημμένη απόφαση του να προσχωρήσει στο μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων αντιπροσώπων της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...