Σκοπιανό

Tα δίνουμε όλα! Ομολογία Κοτζιά που θα συζητηθεί - Αδειάζει η Μακεδονία από ΑΝΕΛ! - Δημοσκοπική κατάρρευση για τον Π. Καμμένο

Βράζει η Ελλάδα με την Συμφωνία των ΣΥΡΙΖαίων. Η οργή είναι τεράστια. Οπου και εάν πάτε, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το Σκοπιανό.

Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Το έχουμε τονίσει πολλάκις στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Δεν χρειάζεται διχασμός. Ψυχραιμία θέλει, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον εθνομηδενισμό. 

H συμφωνία είναι επαχθέστατη, κακά τα ψέματα. Η Ελλάδα τα δίδει όλα στα Σκόπια, κάτι το οποίο εμμέσως παραδέχονται και από την Κυβέρνηση. 

Την ίδια στιγμή, οι πολιτικές αναταράξεις λόγω της Μακεδονίας μας χτυπάνε περισσότερο τους ΑΝΕΛ. Το κόμμα δείχνει διαλυτικές τάσεις πλέον. Ο Π. Καμμένος πληρώνει την στάση του. Ο κόσμος δεν μπορεί να συγχωρήσει αυτό το ατόπημα. 

Διότι προχθές θα μπορούσε να βάλει ένα στοπ, ρίχνοντας την Κυβέρνηση, όμως δεν το έπραξε, όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες λέει ο λαός.

Η δήλωση Κοτζιά που θα συζητηθεί

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προέβη άθελά του (;) ο Νίκος Κοτζιάς: Παραδέχθηκε ότι Αθήνα και Σκόπια συμφώνησαν ουσιαστικά όχι σε λύση erga omnes (που ισχύει δηλαδή έναντι όλων) αλλά σε μια διπλή ονομασία για το πώς θα ονομάζονται οι βόρειοι γείτονές μας και ο καθένας στη συνέχεια θα κρατήσει την ονομασία που θέλει!

Για να το εξηγήσει αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε μια «παραβολή», λέγοντας πως το ζήτημα της ονομασίας λύθηκε με τον τρόπο που λύνεται το πρόβλημα του ονόματος ενός παιδιού που θέλουν και οι δύο παππούδες να πάρει το όνομά τους: Το βαφτίζουν και με τα δύο ονόματα και στη συνέχεια κάθε παππούς το φωνάζει με το δικό του… 

Μάλιστα, σχετικά με το «Μακεδόνες» που χρησιμοποιούσε διαρκώς ο Ζόραν Ζάεφ στην ομιλία του στις Πρέσπες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι ήταν μια «μονόπλευρη αναφώνηση»!

Ιδού επακριβώς τι είπε ο κ. Κοτζιάς σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha:

«Εγώ λέω στους ξένους ότι συναντιέται ένας νεαρός, ωραίος άνδρας με μία νεαρά, πανέμορφη γυναίκα και ερωτεύονται. Πέφτουν μετά στην αγάπη. Σχετίζονται. Αγαπιούνται τόσο πολύ και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ο έρωτάς τους φέρνει τον καρπό του, το παιδί, έναν γιο ας πούμε - εγώ προτιμώ τις κόρες.

Και τώρα ξαφνικά βλέπει κανείς αυτό το ερωτευμένο, αγαπημένο ζευγάρι δέκα χρόνια, να τσακώνεται. Για ποιο πράγμα τσακώνονται οι δύο γονείς; Για το όνομα του παιδιού. Αν θα πάρει το όνομα του ενός πεθερού ή του άλλου. Υπάρχουν τρεις λύσεις, τέσσερις. Να πάρει κάτι άλλο και να μην τσακώνονται. Να έχουν την τύχη να έχουν το ίδιο όνομα τα πεθερικά, για παράδειγμα Γιώργος ή Κωνσταντίνος.

Να συμφωνήσουν να κάνουν σύνθετη ονομασία, καλή ώρα όπως κάναμε εμείς. Να λέγεται Γιώργος ή Κωνσταντίνος, όπου το επόμενο είναι όλοι μαζί της μιας πλευράς να το λένε Γιώργο, στην άλλη πλευρά το λένε Κωνσταντίνο και στην τάξη αποκτά άλλο όνομα το παιδί, Ντίνο ή Άκη.

Η τρίτη λύση είναι η καλύτερη, σύνθετη ονομασία με εκατέρωθεν - όπως έκανε χθες ο Ζάεφ - μονόπλευρες αναφωνήσεις. Και το τελευταίο είναι διαζύγιο. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα της περιοχής μας;»

Άρα εμείς θα τους λέμε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, εκείνοι θα αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες! Μας δουλεύουν;

Δημοσκοπική κατάρρευση

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, της συμφωνίας που έφερε και υπέγραψε στις Πρέσπες ο Αλέξης Τσίπρας αλλά κυρίως ο τρόπος που κινήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και καταψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρόβλημα για τον Πάνο Καμμένο αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερο στο πεδίο των δημοσκοπήσεων. Από τη μέρα που η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είδε το φως της δημοσιότητας, “τρέχουν” μετρήσεις τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και τοπικό αλλά και σε σταθμισμένα και αστάθμητα δείγματα. Ενδεικτική είναι η δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία δίνει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου το οριακό ποσοστό 1.7%, το οποίο απέχει κατά πολύ από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες εμφανίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Στις εκλογές του 2015 ανάμεσα στις περιφέρειες που είχαν χαρίσει στους ΑΝΕΛ τα υψηλότερα ποσοστά ήταν η Κοζάνη, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Καβάλα, περιοχές στις οποίες οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ιδιαίτερα αποδυναμωμένοι με τα ποσοστά τους να ξεπερνούν με μεγάλη δυσκολία το 0%.

Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για την πανωλεθρία του κόμματος των ΑΝΕΛ καθώς η αιμορραγία του κόμματος είναι μεγάλη και σε άλλες περιφέρειες, οι οποίες παρόλο που δεν έχουν γεωγραφική συνάφεια με τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά στους ΑΝΕΛ, πολύ κάτω από το 1,7% της τελευταίας δημοσκόπησης.

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ  στη Κοζάνη

"Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος"...

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Και συνεχίζει:

«Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων, αναφέρει το kozanimedia.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες.

Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής)
Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία)
Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης)
Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης)
Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου)
Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης)
Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης)
Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)

Πέταξαν σανό στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Στόχος επίθεσης έγιναν τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού.

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες για το όνομα της ΠΓΔΜ, δύο άτομα επισκέφθηκαν τα γραφεία των ΑΝΕΛ και πέταξαν σανό στην είσοδο.

«Όπως εσείς μας ταΐζετε σανό τόσο καιρό, έτσι και εμείς σας φέραμε λίγο» είπαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους για την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα του Πάνου Καμμένου , οι δύο «ακτιβιστές».

Μία εκ των δύο ατόμων» που προχώρησαν στην επίθεση είναι η Α. Βουτσινά , η οποία είχε το 2016 είχε προβεί σε κίνηση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου πετώντας μία κότα στην είσοδο του Μεγάρου.

ΑΝΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ

Σε απόλυτο αναβρασμό βρίσκονται από χθες οι Οργανώσεις των ΑΝΕΛ, ανά την Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλά στελέχη να παραιτούνται και να εκδίδονται ανακοινώσεις μη στήριξης στον πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο σχετικά με τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις υπήρξε μία ανακοίνωση που φαινόταν ότι εκφράζει τις Συντονιστικές Επιτροπές της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο φαίνεται ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι καθώς σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ροδόπη που διαψεύδει την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης στον Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Ροδόπης διαψεύδει την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων. Ουδέποτε ερωτηθήκαμε ούτε προσυπογράψαμε κάποια δήλωση. Και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς."  

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας των ΑΝΕΛ

Παρελθόν αποτελεί για τους ΑΝΕΛ ο Μανώλης Αλιφιεράκης, έως τώρα αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος.

"Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας ότι διαπίστωσε σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Αλιφιεράκη, την οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει ως εξής:

Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη

Θέμα : υποβολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση , στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης Ι.Αλιφιεράκης

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στους ΑΝΕΛ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ