Σκοπιανό

«Ζάεφ Μακεδόνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!»: Ξεσηκωμός από χιλιάδες Ελληνες - Οι πολίτες στέλνουν τελεσίγραφο στη Κυβέρνηση - Στο πόδι 24 πόλεις - Δείτε ζωντανά


Χιλιάδες πολίτες στέλνουν αυτή την ώρα από την Πέλλα μήνυμα υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα περίπου 5000 άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδηλώνουν στην Αρχαία Πέλλα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

https://www.youtube.com/watch?v=2Sh43LLfCp8

Ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα ενόψει των συλλαλητηρίων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, ταυτόχρονα, σε 24 πόλεις στις 19:30 το απόγευμα. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ θα σας μεταφέρει τον παλμό του πατριωτικού ξεσηκωμού με ζωντανή κάλυψη και συνεχή ενημέρωση από όλα τα συλλαλητήρια της χώρας.

Εικόνα από Πέλλα:

https://www.youtube.com/watch?v=mF_VObNhL2A

Εικόνα από Λάρισα:

https://www.youtube.com/watch?v=OZDAXG5KOFI

 

Εικόνα από Σέρρες:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.infonews24.gr%2Fvideos%2F2010683589145440%2F&show_text=0&width=353

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Ν. Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Σιάτιστα και Βέροια.

Στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους θα είναι το κεντρικό συλλαλητήριο.

Ανεξάρτητα συλλαλητήρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος και Κως, είναι κάποιες από αυτές τις πόλεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης θα έχει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήδη, όπως φαίνεται στο βίντεο, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πολίτες με σημαίες, για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και οι πληροφορίες για το όνομα που συζητά η ελληνική κυβέρνηση με την ηγεσία της ΠΓΔΜ -«Βόρεια», «Ανω» και «Νέα Μακεδονία»- έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες της βόρειας Ελλάδας, που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία».

Οι διοργανωτές λένε σχετικά: «Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις, που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο».

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση το μήνυμα που δόθηκε από τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη. Αισθητή είναι η εμπλοκή στην κινητοποίηση του κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατά τόπους εκκλησιαστικών αρχών, αλλά και δεκάδων συλλογικών φορέων.

«Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και να στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στα τοπικά συλλαλητήρια, κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια. Το απόγευμα της Τετάρτης εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων σε διάφορα σημεία της χώρας, θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι οφείλουν να υλοποιούν τη βούληση των πολλών» λέει από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», επαναλαμβάνοντας πως στις σημερινές κινητοποιήσεις «δεν έχουν καμία θέση, ακραία πρόσωπα και ακραίες συμπεριφορές».

Στους ομιλητές των τοπικών συλλαλητηρίων περιλαμβάνονται δήμαρχοι, μητροπολίτες, ιστορικοί, ερευνητές, νομικοί, απόστρατοι κ.ά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ