Κυβέρνηση

Α.Τσίπρας σε Π.Παυλόπουλο: "Είχατε δίκιο όταν μου λέγατε πως η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στην Ευρωζώνη" - Ανοιχτή παραδοχή της κοροϊδίας που υπέστη ο ελληνικός λαός

Μία φράση μόνο ξεχώρισε από τα όσα είπε ο Α.Τσίπρας στον Π.Παυλόπουλο. "Είχατε δίκιο όταν λέγατε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης". Επί της ουσίας, τι είπε ο Α.Τσίπρας; Πως ξεγέλασε τον ελληνικό λαό παίζοντας τον ρόλο του αντιμνημονιακού ενώ σήμερα η τραγωδία ολοκληρώθηκε. Δεν πήρε ούτε ανάσα στο χρέος, ένα απόλυτο φιάσκο.

Κατ' άλλα, ιστορική μέρα χαρακτήρισε την 21η Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με αστεία για την γραβάτα που είχε υποσχεθεί να φορέσει όταν θα βγεί η χώρα από τα Μνημόνια ξεκίνησε η συνομιλία Τσίπρα - Παυλόπουλου. Ο πρωθυπουργός μίλησε για νεα σελίδα για την χώρα μετά την συμφωνία. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη. «Εκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στην θέση μου», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος - Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα γνωστά αστεία περί γραβάτας.

«Δεν θα την γλιτώσω. Την γραβάτα θα την φορέσω», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι.

«Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Δυστυχώς τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

«Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, αυτή είναι μια σημαντικά εξαιρετική εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμα για μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού.

"Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας" τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

"Μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. προκειμένου να παραμείνει αρραγής η Ευρωζώνη. Έχω την εκτίμηση πως η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων" επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

"Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους" πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

"Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνης", είπε ο κ. Τσίπρας.

O Αλέξης Τσίπρας είπε στον ΠτΔ:

-Χθες είχαμε μία ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος

-Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

-Ηθελα να είστε ο πρώτος στον οποίο θα μεταφέρω και θα παρουσιάσω με κάθε επισημότητα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

-Είχατε δίκιο όταν λέγατε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης

Προκόπης Παυλόπουλος

-Τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή μου

-Εκανα αυτό που θα έκαναν όλοι οι ΠτΔ

-Εκανα το χρέος μου

-Ο ρόλος του ΠτΔ προσαρμόζεται όταν οπι συγκυρίες είναι κρίσιμες

-Κανένας δεν μπορεί να πει ότι ο Ελληνικός Λαός που είπε ΟΧΙ ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

-Να γνωρίζουν και οι εταίροι πόσες θυσίες έκανε ο ελληνικός λαός για να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ

-Τα λάθη δεν ήταν μόνο δικά μας, αλλά και των προγραμμάτων

https://www.youtube.com/watch?v=Nm3Lqirgu8Y

https://www.youtube.com/watch?v=t_U2U6PUKjQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...