Αθλητισμός

«Τρέλα» Γιαννακόπουλου για Καλάθη - Αυτή είναι η μυθική πρόταση που του κατέθεσε!

Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν με επιτυχία. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεπέρασε τον αποκλεισμό από την Ρεάλ στα πλέι-οφ της Euroleague αλλά και την αποτυχία στο Κύπελλο με τον... καλύτερο τρόπο, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League και συνέχισε την τρομερή παράδοση που τον φέρνει να κατακτά έναν τουλάχιστον τίτλο επί 23 συναπτά έτη.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τον τίτλο, ο οποίος αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ωστόσο ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, για ένα ιδιαίτερα κομβικό και... καυτό ζήτημα, οι προεργασίες έχουν αρχίσει αρκετό καιρό πριν.

Η περίπτωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Νικ Καλάθη είναι το νο.1 ζήτημα στον σχεδιασμό των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης για τη νέα σεζόν. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods πραγματοποίησε μία φανταστική σεζόν, ίσως την καλύτερη της καριέρας του (14,5 πόντοι, 8 ασίστ, 3,8 ριμπάουντ μ.ο στην Euroleague) και εξελίχθηκε στον απόλυτο «εγκέφαλο» της ομάδας σε όλους τους τομείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Το δείπνο των εκατομμυρίων!
Όπως είναι προφανές, η επιθυμία των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι να κρατήσουν τον Καλάθη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, οι δύο πλευρές έχουν ήδη κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έχουν συζητήσει για τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SDNA, ο έμπειρος γκαρντ δείπνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν τους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Εκεί, συζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, μαζί με την ανάλυση του πλάνου της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ άκουσε τον Καλάθη να του εκφράζει τη θέλησή του για παραμονή στον Παναθηναϊκό κι εκεί θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι καθώς η προϊστορία έχει αποδείξει ότι παίκτης που θέλει να συνεχίσει να φορά τα πράσινα, δύσκολα αλλάζει γειτονιά…

Θα ήταν περιττό να τονιστεί ότι ο Καλάθης αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και έχει αναλάβει τον ρόλο του απόλυτου ηγέτη, από τον οποίον εξαρτάται ο συνολικός σχεδιασμός και η μεταγραφική προσέγγιση του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άκουσε τα «θέλω» του Καλάθη και λίγες μέρες αργότερα επανήλθε με μία δεύτερη, βελτιωμένη πρόταση στον φυσικό αρχηγό των πρασίνων.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν, το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι πολύ συγκεκριμένη και φτάνει πολύ κοντά στο νούμερο που είχε θέσει εξ΄αρχής ο Καλάθης ως το επιθυμητό για την παραμονή του.

Οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ξεφεύγουν από τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και είναι έτοιμοι για μία τεράστια υπέρβαση, καθώς προσφέρουν στον ηγέτη τους ένα τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός φτάνει σε ποσά που δεν... υπάρχουν στην Ελλάδα για κανέναν επαγγελματία αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ, δείγμα της μεγάλης επιθυμίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου να ικανοποιήσει τον Καλάθη και να τον διατηρήσει στις τάξεις της ομάδας για… πάντα καθώς το συμβόλαιο του Νικ θα εκπνέει σε ηλικία 32 ετών.

Το ΝΒΑ που υποχωρεί και η Μπαρτσελόνα
Φυσικά, η διάθεση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές για συμφωνία, δεν σημαίνει πως ο Καλάθης δεν έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Ο διεθνής γκαρντ έκανε μία καταπληκτική σεζόν και έφτασε μία ανάσα από το βραβείο του MVP, κάτι που συγκέντρωσε πολλά βλέμματα πάνω του. Αυτή την στιγμή πάντως, ο Καλάθης έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του στον Παναθηναϊκό, με την επιστροφή στο ΝΒΑ να έχει... υποχωρήσει αρκετά στο μυαλό του.

Ο Καλάθης αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα βρει ομάδα του ΝΒΑ διατεθειμένη να του δώσει ένα συμβόλαιο των έξι ή επτά εκατομμυρίων δολαρίων (που θα φτάσει περίπου στα μισά, με την αφαίρεση των φόρων και του ποσού της εφορίας), και ταυτόχρονα να τον χρίσει βασικό σε μία ομάδα με φιλοδοξίες.

Έτσι, αυτό το «πακέτο» έχει... αποθαρρύνει τον Καλάθη και τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θέλουν να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται την κομβική υπόθεση του έμπειρου άσου, ώστε να προχωρήσουν και τον υπόλοιπο μεταγραφικό σχεδιασμό για τη σεζόν που έρχεται.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η μοναδική ομάδα που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Καλάθη από την Ευρώπη είναι η Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι Καταλανοί έχουν καταθέσει μία πρόταση που υπολείπεται αρκετά από αυτή των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, η οποία και ταιριάζει στα «θέλω» του έμπειρου άσου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...