Κόσμος

Τουρκικές εκλογές: Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Διαφορετικά ψήφισαν οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα από τους συμπατριώτες τους που ζουν στην Τουρκία. Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν αδιαμφισβήτητη επικράτηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του AKP στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα ψήφου ανέδειξαν νικητή τον Μουχαρέμ Ιντζέ!

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι το ακριβώς αντίστροφο από εκείνο της Τουρκίας.

Με καταμετρημένο το 92,8%, ο Ιντζέ παίρνει ποσοστό 55,18%, ενώ ο Ερντογάν λίγο πάνω από 23%. Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και βουλευτής Σελαχατίν Ντεμιρτάς έλαβε 17,12% ενώ η Μεράλ Ακσενέρ μόλις που ξεπέρασε το 3,8%.

Αποτελέσματα σε Αθήνα και Πειραιά με καταμετρημένο το 62,5%

Το CHP ψηφίστηκε από το 36,8% των Τούρκων που ζουν στη χώρα μας, το HDP έφτασε στο 33,8% ενώ το κυβερνών AKP έλαβε 17,9%. Το κόμμα İYİ της Μεράλ Ακσενέρ έλαβε 6,1% ενώ οι Γκρίζοι Λύκοι του MHP ψηφίστηκαν από το 3,68%.

Οι Τούρκοι που ψήφισαν σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ρόδο ήταν 963. Σε Αθήνα και Πειραιά η διαφορά του Μουχαρέμ Ιντζέ από τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν τεράστια, μέχρι τουλάχιστον την καταμέτρηση του 62,5% των ψηφοδελτίων. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...