Κοινωνία

Στον Άρειο Πάγο το θέμα της μοναχής που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο στο Κιλκίς

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση με την μοναχή που τον περασμένο Μάρτιο σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Κιλκίς και δεν επιτράπηκε ο ενταφιασμός της στο μοναστήρι όπου ζούσε.

Ειδικότερα, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προσέφυγαν επτά πνευματικές αδερφές – μοναχές, οι οποίες μαζί με την αποθανούσα μοναχή Δήμητρα, εγκαταβίωναν στη Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων “Κόκκινης Εκκλησίας”, που βρίσκεται στην Καρδίτσα.

Κατέθεσαν έγκληση εναντίον της ηγουμένης Φεβρωνίας, ζητώντας να κινηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για τα αδικήματα της περιύβρισης νεκρής, της προσβολής μνήμης νεκρής και της αντιποίησης αρχής.

Θυμίζουμε ότι η ηγουμένη για τους δικούς της λόγους είχε απαγορέψει την ταφή της μοναχής στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου ήταν εγγεγραμμένη και επί σειρά ετών εγκαταβίωνε με αποτέλεσμα τελικά η ταφή της να λάβει χώρα σε άλλη Μονή. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη σε μια υπόθεση που προ τριμήνου είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη και πλέον παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

thesstoday

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...