Κόσμος

«Στα μαχαίρια» Ιράν – Σαουδική Αραβία για τo «μαύρο χρυσό» - Δεν δέχονται την πρόταση για αύξηση παραγωγής

Το Ιράν δεν θα δεχθεί την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της ακαθάριστης παραγωγής της Οργάνωσης Χώρων Εξαγωγών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ), ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ. Είναι σίγουρο πως ενδεχόμενη διάσταση απόψεων θα εντείνει την μεταξύ τους εχθρότητα η οποία ήδη εκφράζεται εμπράκτως στο μέτωπο της κρίσης της Υεμένης.

Το Ιράν, μαζί με τη Βενεζουέλα και το Ιράκ, πρόκειται να ασκήσει βέτο στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου, όπως ανέφερε ο Χοσέιν Καζμπούρ Αρρέμπιλι καθημερινά από την Tehran Times.

Εάν η Ρωσία αυξήσει επίσης την παραγωγή της, αυτό θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας συνεργασίας, δήλωσε ο Ardebili.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ πρόκειται να συναντηθούν αργότερα αυτή τη βδομάδα στη Βιέννη για να συζητήσουν την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για να τερματίσουν τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Πέρυσι, τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν ομόφωνα για την τιμή του πετρελαίου κατά 60 δολάρια το βαρέλι, μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 32,5 εκατομμύρια bpd.

Τα μέλη εκτός του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, του Ομάν και του Μεξικού, συμφώνησαν επίσης να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 558.000 bpd για να σταθεροποιήσουν την αγορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...