Κυβέρνηση

Προς πολιτική αστάθεια: Αγρια επίθεση Σαμαρά και ομολογία Τσίπρα για Μακεδονία και χρέος - Ακόμη ένας Στρατηγός πήρε το "όπλο του


"Εδωσε" το όνομα με αντάλλαγμα το χρέος ο Α.Τσίπρας; Εντύπωση προκαλεί τα όσα είπε πριν λίγο τα οποία συμπτωματικά επιβεβαιώνουν γερμανικά δημοσιέυματα προ μηνών. Πριν λίγο είπε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση, όπως στο Σκοπιανό και στο θέμα του δανείου» απευθυνόμενος στον Κλάους Ρέγκλιν με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του δανείου και για το όνομα των Σκοπίων. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση σαν τη χθεσινή για το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα.

Έχουμε σημειώσει πολύ πρόοδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών που κατέλαβε η Ελλάδα και θα είναι αυτό το οποίο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Από που και ως που ένα οικονομικό ζήτημα συνδέεται με ένα εθνικό ζήτημα; Τη σύνδεση αυτή την είχαν κάνει οι Γερμανοί έντονα τον τελευταίο χρόνο!

Επίσης τα συγχαρητήρια του ESM στον πρωθυπουργό παρουσιάζουν τον Μηχανισμό «ως έχοντα συμφέρον» ως προς την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Mε αρένα μοιάζει πλέον η πολιτική ζωή του τόπου. Ολοι εναντίον όλων και στο βάθος ζυμώσεις, διεργασίες και πολιτικές εξελίξεις. 

Κεραυνοί από τον Στρατηγό Ζιαζιά για τη συμφωνία στο Μακεδονικό. Ο Στρατηγός έρχεται να προστεθεί στις φωνές Φραγκούλη Φράγκου και Ε.Συναδινού.

“Χτύπημα" με τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου και κάλεσμα για αφύπνιση από τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γιατί κάνει λόγο για πνευματικό και ηθικό λήθαργο.

Κεραυνοί από Στρατηγό Ζιαζιά 

Ανάρτηση με νόημα για τη συμφωνία για το Μακεδονικό έκανε ο Στρατηγός Ζιαζιάς. Συγκεκριμένα ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ , ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ .......ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΛΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ..........

"Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σαν λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγουμε απ’ τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Να χάνουμε αδέλφια, Πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή......."

12 Ιουνίου 1798 :Θανατώνεται από τους Τούρκους δια στραγγαλισμού στο Βελιγράδι ο Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος ήταν Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός στοχαστής και επαναστάτης. Θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Δύο αιώνες, για την ακρίβεια διακόσια δεκαέξι χρόνια, μάς χωρίζουν από τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή το 1798 στο φρούριο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, όπου βασανίστηκε και θανατώθηκε διά στραγγαλισμού μαζί με τους επτά Έλληνες συντρόφους του, από τις οθωμανικές αρχές.

Δείτε την ανάρτηση του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ:

https://www.facebook.com/konstantinos.ziazias/posts/2105134346437874&width=500

Φ.Φράγκος: "Να παραιτηθεί ο ΠτΔ, Π.Παυλόπουλος - Θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία"

Οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές, είπε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1 (σσ:για έσχατη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος). Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση» υποστήριξε.

Σαμαράς για Σκοπιανό: Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός -Αγρια επίθεση στον Παυλόπουλο

Με μια σκληρή δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν επιτίθεται μόνο στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία.

Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού.

Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»…

Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα.

Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς.

Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.

Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!».

Φίλης: Να παραιτηθεί ο Καμμένος - Ένας υπουργός που διαφωνεί με κεντρική επιλογή δεν μπορεί να παραμένει

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σχολιάζοντας τη στάση του Π. Καμμένου τόνισε:

"Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας". Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι "ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα. Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας".

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε:

«Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα». «Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι "δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του ΠτΔ σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είπε επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης (ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του ΠτΔ).

Κατά τα άλλα, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου (2019-2020) μετά το τέλος του προγράμματος. "Ο ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο μεσούσης της διαπραγμάτευσης" σημείωσε και πρόσθεσε: "Είναι συνεπές προς τις εξαγγελίες μας, αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν γίνει και σοβαρή μείωση του χρέους, να επαναδιαπραγματευτούμε αυτά τα μέτρα. Με το σκοπιανό η ΝΔ στήνει ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι για να επηρεάσει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας".

Μ.Θεοδωράκης: «Πράξη εθνικής μειοδοσίας η συμφωνία με τα Σκόπια - Είναι μια ιστορική ήττα»

Πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας χαρακτηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια

Αναφέρεται στις απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού και επισημαίνει ότι «ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αναφέρει ως κατόνομα αριστερό και τόι κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον: «κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον, μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα μετά το μεγάλο ΝΑΙ του κ. Τσίπρα».

Το κείμενο του Μικη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης

«Βόμβα» Λεβέντη: Ζητά παραίτηση Παυλόπουλου για το σκοπιανό

Για μειοδοσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Η μειοδοσία έγκειται στο γεγονός ότι εμείς δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτοί υπόσχονται ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο Βασίλης Λεβέντης συνέχισε λέγοντας:

«Εμείς σπεύδουμε, κάτω από την ασφυκτική πίεση των Αμερικανών, να δώσουμε το πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Αυτό αποτελεί «απατεωνιά» και θα είναι η δεύτερη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του και όχι για τις θέσεις που έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη «η Ένωση Κεντρώων πιστεύει στην ελεύθερη έκφραση του λαού και για αυτό, το μείζον και υπέρτατο αγαθό που είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός εάν συμφωνεί να δοθεί το όνομα. Το πρόβλημα για την χώρα θα ξεκινήσει όταν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα, θα έχουμε έτσι ένα δεύτερο Τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνοντας ότι «δεν πρέπει να συνδέσει τη θητεία του με την υπόθεση των Σκοπίων» και ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο «να παραιτηθεί από το αξίωμά του εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον».

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «αυτές οι κωλοτούμπες που κάνει έχουν ένα στόχο, να διασωθεί πολιτικά».

Δείτε το Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=rUQ_mLlhhbs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές