Οικονομία

Ξεκίνησαν οι συγχωνεύσεις τραπεζών: Οι δύο «γίγαντες» που κάνουν την αρχή

Η ιταλική UniCredit σχεδιάζει να συγχωνευθεί με τη γαλλική Societe Generale, μια θαρραλέα κίνηση που θα έβλεπε δυο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης να ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για τον αναμενόμενο γύρο τραπεζικών συγχωνεύσεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Jean-Pierre Mustier, προωθεί την ιδέα εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως ανέφεραν οι πηγές, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη προσέγγιση, ωστόσο οι διευθυντές της Societe Generale επίσης εξετάζουν την πιθανότητα συνδυασμού των δυο τραπεζών.

Ανώτατα στελέχη και των δυο πλευρών τόνισαν πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και πως η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ιταλία καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία, που αρχικά έκανε λόγο για 18 μήνες.

Πάντως, η όποια συμφωνία δεν θα είναι εύκολη, καθώς, πέραν των πολιτικών αναταράξεων στην Ιταλία –και την εχθρότητα προς την ιδιοκτησία ή διαχείριση ιταλικών επιχειρήσεων από ξένους- οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να μην συμφωνήσουν με τον συνδυασμό δυο τραπεζών που ήδη χαρακτηρίζονται συστημικά σημαντικές.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δυο τραπεζών έχει εξεταστεί αρκετές φορές τα τελευταία 15 χρόνια από την Societe Generale, ωστόσο την Κυριακή η τράπεζα αρνήθηκε πως υπάρχουν «ευρείες συζητήσεις αναφορικά με μια ενδεχόμενη συγχώνευση με την UniCredit». Η ιταλική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...