Πολιτική

Ξέσπασε μεγάλη κόντρα: Μαχαιριά ΓΑΠ σε Φώφη για το Σκοπιανό

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει φέρει η συμφωνία για το Σκοπιανό στο Κίνημα Αλλαγής, όπου τις τελευταίες ώρες δεσπόζει η κόντρα μεγατόνων μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Παπανδρέου.

Κι αυτό γιατί η Φώφη Γεννηματά σε αντίθεση με τον φυσικό διάδοχο και πολιτικό συνεχιστή του κινήματος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, τάσσεται υπέρ της θέσης του πατέρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, που προειδοποιούσε για εθνικούς κινδύνους στην περίπτωση της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία, στα Σκόπια.

Από την πλευρά του, μετά το Καστελόριζο όπου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι έτοιμος να προβεί σε νέες ταπεινωτικές εθνικές υποχωρήσεις «καλοβλέποντας» τις Πρέσπες.

Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια της Φώφης Γεννηματά, πήρε δημόσια θέση υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ, ζητώντας από τους προδευτικούς πολίτες να τη στηρίξουν. Η απάντηση της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής ήταν κατηγορηματική: «Δε δεχόμαστε υποδείξεις. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όταν αναφέρονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας…».

Η Φώφη απαντά στον ΓΑΠ

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε την υποστήριξη της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, ωστόσο, υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα οξύνει τους εθνικισμούς και στα δυο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας», σημείωσε η Φ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας – παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...