Πολιτική

Μετράνε αντίστροφα οι ΑΝΕΛ - Το Μαξίμου τρέχει να σώσει τον Καμμένο - Υπό διάλυση οι τοπικές - Πολίτες ζητούν από βουλευτή να ανεξαρτητοποιηθεί

Βράζει το πολιτικό σκηνικό και οι Ελληνες πολίτες. Οπως φαίνεται οι ΑΝΕΛ, σε πρώτη φάση πολιτικά μετράνε αντίστροφα. Το μέλλον του κόμματος που πριν χρόνια είχε δείξει άλλα στοιχεία, έντονα πατριωτικά με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, αποσυντίθεται.

Οι κινήσεις του Π. Καμμένου, ειδικά το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει εξοργίσει τους τελευταίους ψηφοφόρους που του απέμειναν.

Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η ούτε μία ανακοίνωση αποδοκιμασίας κατά του ξύλου που έριξαν τα ΜΑΤ κατά των Ελλήνων πατριωτών.

Ηδη χθες, είδαν στελέχη των ΑΝΕΛ τα... απόνερα των εξελίξεων. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά βρέθηκε αντιμέτωπη με συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ κατά την είσοδό τους στα γραφεία, όπου σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων τους, παρουσία της Υπουργού. 

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής με τους διαδηλωτές να μην φεύγουν στιγμή έξω από τα γραφεία περιμένοντας την έξοδο της υπουργού. Στο σημείο υπήρχαν από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 με τις αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύουν την υπουργό και ορισμένα στελέχη από πίσω πόρτα χωρίς να γίνεται αντιληπτή η έξοδός της από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν πλέον έφευγαν από την πίσω έξοδο και τα τελευταία στελέχη των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν πίσω τους για αρκετή απόσταση στο κέντρο των Χανίων φωνάζοντάς τους «Προδότες».

https://www.youtube.com/watch?v=qt_YDG7ES3Y

Οπως σας ανέφερε χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ήδη υπάρχει ζήτημα με άλλους δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ. Σε μαζικό κίνημα εξελίσσεται το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη. Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εκλέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο χάρη στη μαζική στήριξη που είχε από τον θρησκευόμενο κόσμο. Σήμερα ο κόσμος αυτός του ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί. Με την ανεξαρτητοποίηση του θα φέρει ακόμη πιο κοντά το τέλος της ανθελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Στείλτε email και πάρτε τηλέφωνο στο κ. Λαζαρίδη: email: [email protected], τηλ.: 2310 545509, 210 322 5124».

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το κάλεσμα κοινοποιήθηκε εκατοντάδες φορές ενώ το τηλέφωνο στο γραφείο του βουλευτή δεν σταμάτησε να χτυπά.

Την ίδια στιγμή ο κ. Λαζαρίδης δέχεται ασφυκτική πίεση από τον κόσμο της Εκκλησίας, από τα χριστιανικά σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από Μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ο κόσμος της Εκκλησίας, άλλωστε, ήταν εκείνος που βοήθησε τον κ. Λαζαρίδη να αποκτήσει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στόχος η πτώση της Κυβέρνησης

Στόχος της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι η πτώση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έστω και καθυστερημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr θα γίνει προσπάθεια να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές: Λαζαρίδης, Ζουράρις και Κόλλια. Στην περίπτωση αυτή η συγκυβέρνηση θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η Επιτροπή Αγώνα εκτιμά ότι η άμεση πτώση της Κυβέρνησης θα έχει ως συνέπεια την ακύρωση της Συμφωνίας καθώς θα αποδειχτεί ότι η Ελληνική Βουλή δεν συμφωνεί με την υπογραφή Κοτζιά.

«Βόμβα» Τοσουνίδη!

Είναι τέτοια πλέον η αγωνία των ΑΝΕΛ, καθώς βλέπουν τις αντιδράσεις, αφού τέθηκε από τον εκπρόσωπο του κόμματος το ζήτημα της ρίξης της Κυβέρνησης. Βέβαια θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει, ίσως μετά να είναι αργά. Εξάλλου οι ΑΝΕΛ είναι πλέον γνωστοί στις κυβιστήσεις.

Ο κ. Τοσουνίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό σχηματισμό όταν η συμφωνία για το σκοπιανό φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι δρόμοι μας θα χωρίσουν με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχει χάσμα ιδεών, ανάμεσα στα δύο κόμματα για το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών».

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ

«Τα τελευταία 24ωρα ήταν 24ωρα αποκαλύψεων. Τέθηκαν ενώπιων του ελληνικού Λαού και στη συνέχεια ενώπιων του κοινοβουλίου, αφού τόσο λάθος έπραξε ο κ. Μητσοτάκης, να καταθέσει μία πρόταση δυσπιστίας, δόθηκε η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η ιστορική διαδρομή και τα τραγικά λάθη και οι ανεπάρκειες που οδήγησαν σε ανίσχυρη διαπραγματευτική θέση την Ελλάδα. Πράγματι το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους είναι κάτι που συνεγείρει και ζεσταίνει καρδιές γιατί έχει να κάνει με την ιστορία μας την εθνική μας ταυτότητα.

Τα γεγονότα η στάση του Πάνου Καμμένου, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα θα αποδείξει την ορθότητα της θέσης. Η θέση πως συμβιβάζεται… … υπάρχουν πολλά σημαντικά ζητήματα που έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να μείνει όρθια να ολοκληρώσει.

Όταν μάλιστα από την άλλη πλευρά εκεί που μιλούμε για τα Σκόπια και με το όνομα τους δεν έχουμε να κάνουμε με μία οριστικοποιημένη και κλειστή συμφωνία. Έχουμε την έναρξη μίας μακροχρόνιας περιόδου που πρέπει να διανύσουν οι γείτονες μας και αν μπορέσουν στην κατάληξη τους να συμφωνήσουν και να επικυρώσουν αυτή τη συμφωνία, είμαστε εμείς οι τελευταίοι, εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο, στην Αθήνα, στις αρχές του 2019 που θα κληθούμε να δώσουμε την τελική επικύρωση, τότε θα το σταματήσουμε. Τότε που πρέπει«.

Τι εννοείται θα το σταματήσετε;

«Θα το σταματήσουμε. Ο ένας τρόπος είναι να ξεκαθαρίσει η Νέα Δημοκρατία και άλλοι μέσα στο Κοινοβούλιο ποια είναι η πραγματική τους θέση. Για να πάψουν να ανησυχούν και να διακηρύσσουν την αγωνία τους να ενδύονται την ένδυση του Μακεδονομάχου… μπορούν να κάνουν κάτι πολύ απλό εύκολο και αποτελεσματικό. 

Να ενστερνιστούν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα δίπλα στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και να καταψηφίσουν μαζί μας. Γιατί η τελική απόφαση για την έγκριση θα παρθεί ή δεν θα παρθεί ΕΔΩ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εδώ θα το σταματήσουμε. Ίσως να είναι και η στιγμή που ενδεχομένως χωρίσουν οι δρόμοι μας με το ΣΥΡΙΖΑ«.

Για την κυβέρνηση

«Είναι μια από τις επιλογές να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά τις επιλογές θα τις δούμε τότε. Όταν θα έχουμε αποτέλεσμα, θα έχουμε όλα τα γεγονότα και όλη τη διαδικασία ολοκληρωμένη αν θα ολοκληρωθεί μέσα στα Σκόπια.

Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, πολλά μεγάλα ερωτηματικά, δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει μέχρι εκεί από την πλευρά των Σκοπιανών, πάντως υπάρχουν τρόποι αυτή η συμφωνία να μην περάσει».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=dvaPiytARZM

Συναγερμός στο Μ. Μαξίμου

Από την ώρα που ο Πάνος Καμμένος έδωσε «γραμμή» στους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας προβάλλοντας επιχειρήματα που δεν ήταν ικανά να πείσουν ούτε τους πλέον πιστούς οπαδούς του, έχουν πυροδοτηθεί αντιδράσεις. Από τη μία παραιτήσεις στελεχών και από την άλλη δημοσκοπική κατάρρευση.

Τις τελευταίες ώρες έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Β' για τη διάσωση του Πάνου Καμμένου με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές στα χέρια του Μαξίμου, αναφέρουν τα parapolitika.gr.

Το Σχέδιο Β'΄για τον Πάνο Καμμένο ήρθε ακόμα περισσότερο στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης, το πρόσωπο που εμφανιζόταν ως ο πρόθυμος συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, το Ποτάμι δεν πρόκειται να την στηρίξει και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές

Το έσχατο σενάριο για τη διάσωση του Πάνου Καμμένου προβλέπει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία να αξιοποιηθούν μελλοντικά στελέχη που θα υποδείξει ο ίδιος, να μην μετακινηθεί σε περίπτωση νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος και τα στελέχη που έχει διορίσει ο ίδιος.

Διαλύονται οι τοπικές

Παραιτήθηκαν 12

Εκτός από τα Χανιά, υπο διάλυση βρίσκονται και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία μετά την επιστολή παραίτησής που υπογράφουν δώδεκα στελέχη.

Ανάμεσά τους είναι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Μάρκος Βύρλιος και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς και ο πολιτευτής, Γιάννης Γκουντιός. Επίσης παραιτήθηκαν από τη Συντονιστική Κοζάνης, ο υπεύθυνος Τύπου, Σπύρος Σπυρίδης, καθώς και οι: Παύλος Τσότσος, Γιώργος Γκολιάς, Απόστολος Καλαϊτζόπουλος, Καρυοφύλλης Τσαμόγλου, Αναστάσιος Διαμαντής, Αναστασία Πράπα, Βασίλειος Χαρακίδας, ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε από τη Συντονιστική Φλώρινας ο Γραμματεία Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας, Πέτρος Γώγος.

Η επιστολή αυτή είναι η δεύτερη που απέστειλαν τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς προηγήθηκε αυτή την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία ζητούσαν από τον κ. Καμμένο να άρει τη δεδηλωμένη προς την Κυβέρνηση, λόγω και της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό με τον ομόλογό του της FYROM, για την επίλυση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στην κοινή δήλωση παραίτησης τους τα 12 μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη δυτική Μακεδονία αναφέρουν:

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ