Στρατός Ξηράς

"Κάποιοι μου την έχουν στημένη- Κινδυνεύω" : Θρίλερ στο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού 297 στη Χίο - Εξαφάνιση μυστήριο 23χρονου στρατιώτη

Εξαφάνιση μυστήριο συγκλονίζει το Πανελλήνιο και τον Στρατό Ξηράς με τον 23χρονο Τάκη Κολλιαδέλη να επιβιβάζεται στο πλοίο από Χίο για Πειραιά και να μην κατεβαίνει ποτέ από αυτό. Ο 23χρονος με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, κατοικεί στη Χαλκίδα και υπηρετούσε στο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού 297 στη Χίο, από το οποίο ζήτησε και έλαβε αναβολή. 

Την Τετάρτη το βράδυ επιβιβάστηκε στο οχηματαγωγό Νήσος Ρόδος για να επιστρέψει στον Πειραιά. Τελευταία φορά τον είδαν στις 2.15 το πρωί στην πλώρη του πλοίου…

Ο νεαρός μόλις είχε πάρει την αναβολή του από στρατόπεδο στη Χίο και επέστρεφε με φίλο του – που γνώρισε στο στρατό – στον Πειραιά. Εν πλω τα ίχνη του χάθηκαν και από τις 2:15 τα μεσάνυχτα ουδείς γνωρίζει τι έχει συνέβη και το παληκάρι εξαφανίστηκε.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Χίου στις 11:20 το βράδυ της Τετάρτης (27/6) και κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 7:00 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με συνεπιβάτη του αγνοούμενου, ο 23χρονος εθεάθη για τελευταία φορά στην πλώρη του πλοίου στις 2:15, ενώ κατά τον κατάπλου του «Νήσος Ρόδος» στον Πειραιά, παρά την αναζήτηση από το πλήρωμα, δεν εντοπίστηκε.

Σημειώνεται ότι στην καμπίνα βρέθηκαν κανονικά ο σάκος με τα ρούχα του 23χρονου, ενώ έλειπαν πορτοφόλι και κινητό που λογικά θα είχε πάνω του στο κατάστρωμα όπου είχε βγει – όπως λέει ο φίλος του – για τσιγάρο.

Μια τελευταία κλήση προς το κορίτσι του επιβεβαιώνει ότι ο Σαράντης επέστρεφε στη Χαλκίδα όπου διέμενε, ωστόσο είχε εκμυστηρευτεί τις ανησυχίες του για μία υπόθεση για την οποία ή δεν ήθελε ή δεν πρόλαβε να δώσει λεπτομέρειες στους δικούς του ανθρώπους.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Χίου, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά οκτώ σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο και αεροσκάφος. Στις έρευνες πήραν μέρος και επτά περιπολικά οχήματα για έλεγχο της ακτογραμμής, με αρνητικά αποτελέσματα.

Μαζί του ήταν και ένας φίλος του από τον στρατό, με τον οποίο μάλιστα έκλεισε και μία καμπίνα. Γύρω στις 23.00 το βράδυ ο φίλος του στρατιώτη πήγε να κοιμηθεί, ενώ ο Σαράντος Κολλιαδέλης είπε πως θα έκανε ένα τελευταίο τσιγάρο στο κατάστρωμα και θα επέστρεφε στην καμπίνα.

Εκείνη την ώρα ο 23χρονος επικοινωνεί τηλεφωνικά με την κοπέλα του, στην οποία εκμυστηρεύεται το εξής περίεργο:

«Έχει γίνει κάτι. Φοβάμαι. Ή θα μου τη στήσουν στο πλοίο ή στον Πειραιά».

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ξεκαθαρίζεται πως:

1) Ο Σαράντος Κολλιαδέλης ζήτησε και έλαβε αναβολή κατά τα προβλεπόμενα, για προσωπικούς λόγους.

2) Από τη στιγμή που αναχώρησε από τη Χίο δεν είχε πλέον καμία εκκρεμότητα με τον στρατό.

3) Από το τελευταίο τηλεφώνημά του στην κοπέλα του προκύπτει πως υπήρχε κάποιο σοβαρό μπλέξιμο στο νησί και πως φοβόταν για κάτι συγκεκριμένο.

4) Η οικογένειά του εκφράζει φόβους πως κάτι συνέβη πάνω στο πλοίο.

5) Από πληροφορίες προκύπτει πως δεν λειτουργούσαν όλες οι κάμερες του πλοίου, ώστε να γνωρίζει το Λιμενικό επακριβώς πότε εισήλθε ο Κολλιαδέλης στο οχηματαγωγό, αλλά έχει επιβεβαιωθεί η έκδοση του εισιτηρίου του.

6) Υπάρχει ένα κενό από τις 23.00 το βράδυ έως τα χαράματα, όταν το «Νήσος Ρόδος» έδεσε στον Πειραιά.

7) Ο φίλος με τον οποίο μοιραζόταν την καμπίνα ήταν γνωριμία από τον στρατό.

Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνές του και σήμερα, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τη μονάδα όπου υπηρετούσε ο νέος. Ο πατέρας του Κολλιαδέλη από την Πέμπτη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη λιμενική αρχή ζητώντας επιμόνως να μη σταματήσουν οι έρευνες.

«Ο γιος μου δεχόταν πιέσεις στον στρατό»

Όπως καταγγέλλει ο Κωνσταντίνος Κολλιαδέλης, το παιδί του δεχόταν πιέσεις και για το λόγο αυτό πήρε αναβολή από το στρατό και επέστρεφε στο σπίτι του στην Αθήνα. Ο πατέρας του αγνοούμενου οπλίτη λέει  πως είναι πεπεισμένος ότι κάτι συνέβη στο γιο του εν πλω.

«Ένα παιδί διαμάντι έχω χάσει, αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ εξοργισμένος. Το παιδί μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις μέσα στο στρατό. Μου έλεγε "μπαμπά, θα έρθω από κοντά να στα πω γιατί δεν μπορώ να μιλήσω από το τηλέφωνο" και το παιδί μου δεν ήρθε ποτέ...» εξομολογείται.

«Πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με το στρατόπεδο της Χίου. Είμαι πεπεισμένος ότι κάτι φοβόταν το παιδί γιατί δεν είχε κανένα λόγο να εξαφανιστεί. Ο Τάκης έφυγε από τη Χίο στις 22.15 το βράδυ και θα ερχόταν Πειραιά. Ήταν ένα μήνα μέσα στο στρατόπεδο και το παιδί πήρε αναβολή. Ο φίλος του με τον οποίο δούλευαν μαζί, δεν τον γνώριζε πολύ καιρό γιατί είχαν γνωριστεί μέσα στο στρατό. Αυτός πήγε για ύπνο και το πρωί τον ξύπνησε ο υπάλληλος του καραβιού και τότε διαπίστωσε ότι ο Τάκης είχε εξαφανιστεί. Τελευταία φορά συνομίλησε με την αρραβωνιστικιά του και της είπε:

Κάποιοι μου την έχουν στημένη. Ή θα μου την κάνουν στη Χίο ή στον Πειραιά» δήλωσε ο κ. Κολλιαδέλης.

«Είχε δυο κινητά μαζί του, την ταυτότητά του και το πορτοφόλι του, τα οποία δεν βρέθηκαν πουθενά. Μόνο ο σάκος με τα ρούχα του βρέθηκαν. Το παιδί μου δεν αποβιβάστηκε ποτέ από το καράβι, κάτι συνέβη εν πλω».

Συγκλονίζει ο πατέρας του εξαφανισμένου 23χρονου: «Κάτι συνέβη στο στρατόπεδο της Χίου» 

Την αγωνία του για την τύχη του παιδιού του δεν έκρυψε ο πατέρας του 23χρονου στρατιώτη που εξαφανίστηκε από το «Νήσος Ρόδος», κατά την επιστροφή του στον Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο Epsilon TV, ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε ότι οι υποψίες της οικογένειας στρέφονται στο στρατό.

«Μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι συνέβη στο στρατόπεδο της Χίου. Όλοι έχουμε μπει στο στρατό και ξέρουμε τι γίνεται εκεί… Να είναι καλά όλες οι δυνάμεις που μας φυλάνε αλλά δε γίνεται να στέλνουμε τα παιδιά μας φαντάρους και να τα παίρνουμε νεκρά! Ένα παιδί διαμάντι έχω χάσει.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Ο γιος μου πήρε αναβολή γιατί δεχόταν πιέσεις στο στρατόπεδο», είπε ο πατέρας.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο γιος του ενημέρωσε την κοπέλα του ότι κάτι φοβόταν.

«Όταν μίλησε στην κοπέλα του, είπε ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν είπε περισσότερα πράγματα. Κάτι συμβαίνει είπε…Είπε στην κοπέλα του ότι κινδυνεύει. Ότι κάτι συμβαίνει. Είπε ότι ή θα μου την κάνουνε στη Χίο ή θα μου την κάνουνε στο λιμάνι του Πειραιά. Τελικά του την κάνανε εν πλω».

Σύμφωνα με τον πατέρα του 23χρονου, έχει ήδη ερευνηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας.

«Είδαμε τις κάμερες, το παιδί δεν κατέβηκε… Οι κάμερες ελέγχθηκαν. Το παιδί μπήκε μέσα, υπάρχει στη λίστα επιβίβασης αλλά δε βγήκε το παιδί από το καράβι. Δεν φαίνεται στις κάμερες…». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, βρέθηκε ο σάκος του μέσα στο καράβι, όχι όμως και τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του ο 23χρονος.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει βγει ανακοίνωση αναζήτησης του 23χρονου από το Silver Alert

Μόλις οι συγγενείς και οι φίλοι του Τάκη Κολλιαδέλη ενημερώθηκαν για την εξαφάνισή του, έσπευσαν να κάνουν έκκληση μέσω Facebook δημοσιεύοντας φωτογραφίες του 23χρονου.

Επείγον !!!! Φίλοι μου εξαφανίστηκε ο 23χρονος (Σαράντος)Τάκης Κολλιαδελης ...Επιβιβάστηκε στο καράβι Νήσος Ρόδος από Χίο προς Πειραιά . Το καράβι ξεκίνησε 23.15 στις 27/6 και έφτασε Πειραιά στις 7 το πρωί στις 28/6. Από τις 2 τα ξημερώματα στις 28/6 χάθηκαν τα ίχνη του . Όποιος βρισκόταν στο καράβι ή οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα :6982789731,6981574354,6982789731,6982213491. ΚΑΝΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

Για τον εντοπισμό του 23χρονου, σε περίπτωση που από κάποιον λόγο βρέθηκε στη θάλασσα, ενεργεί αναζητήσεις το Λιμενικό.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520, για περιστατικό αγνοούμενου 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στη Χίο με προορισμό τον Πειραιά.

Από τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους του πλοίου για τυχόν εντοπισμό του, με αρνητικά αποτελέσματα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υπό το συντονισμό του, ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Χίου, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά οκτώ (08) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στις έρευνες έλαβαν μέρος και επτά (07) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για έλεγχο της ακτογραμμής, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...