Καιρός

Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις καταιγίδες το Σάββατο

Με νέα έκτακτη προειδοποίησή του ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις περιοχές που θα χτυπηθούν το Σάββατο από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως σημειώνει «μεγάλη υποψηφιότητα για ανάλογα φαινόμενα δίνει και ο νομός Αττικής».

Η κακοκαιρία «Μίνωας» θα πλήξει την χώρα μας έως και την Τρίτη. Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών για τον καιρό που αλλάζει.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ο Μίνωας όπως «βαφτίστηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής  όποτε θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και την Εύβοια, και προς το βράδυ και στην Κρήτη.

Το Σάββατο και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στις ηπειρωτικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ήδη χθες στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε καταιγίδα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...