Κόσμος

Επίκειται νέο πραξικόπημα στην Τουρκία και μαζικές δολοφονίες αξιωματούχων; - Ξαφνική προειδοποίηση...

Σαφή σημάδια επερχόμενου εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία έδωσε ο Τούρκος  υπουργός εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σόιλου θέτοντας σε ύψιστη επαγρύπνηση όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  .

Ο ίδιος δήλωσε πριν λίγο ότι Γκιουλενιστές (οι οποίοι συνελήφθησαν και βασανίσθηκαν) αποκάλυψαν  λεπτομέρειες για νέα σχέδια πρόκλησης πραξικοπήματος και κύματος δολοφονιών Τούρκων αξιωματούχων.

Πρόσθεσε  όμως (;) ότι το κίνημα δεν διαθέτει πλέον τη δύναμη για να τα πραγματοποιήσει, γράφει  η αντιπολιτευτική  εφημερίδα Cumhuriyet.

«Υπάρχουν νέα σχέδια για πραξικόπημα και νέα σχέδια μαζικών δολοφονιών αλλά δεν έχουν τη δύναμη που είχαν για αυτά» ,  φέρεται να δήλωσε ο Soylu  μάλλον «ευλογώντας» τα γένια του .

«Κάθε εβδομάδα ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας FETO ( Φετουλάχ Γκιουλέν) τους αποστέλει  μηνύματα για να κρατήσει τη δική του οργάνωση υπό τον έλεγχο του», συνέχισε ο ίδιος.

Σενάριο πρώτο, όντως να υπάρχει νέο σχέδιο στα σκαριά καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός πλέον.

Σενάριο δεύτερο, να πρόκειται για προβοκάτσια και απειλεί για εσωτερικούς λόγους ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

Πάντως και αυτή η δήλωση έρχεται μετά την συνάντηση Τσαβούσογλου-Πομπέο και ακολουθεί τα όσα διαδραματίστηκαν με F-35, S-400 κτλ. Μην ξεχνάμε πως για πρώτη φορά υπήρξε τουρκικό δημοσίευμα με τίτλο "Τα F-35 δεν έρχονται Τουρκία".

Μην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από το πραξικόπημα του 2016 και η επέτειος είναι τον επόμενο μήνα στις 15 Ιουλίου. Συνεπώς έχει μεσολαβήσει αρκετός χρόνος για μια νέα απόπειρα.

https://youtu.be/1Fd-k6jZzak?t=1

«Το κίνημα Gülen  πιστεύεται ότι ήταν ένα μία από τις βασικές οργανώσεις οι οποίες ευθύνονται για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016,  η οποία όμως εξακολουθεί  να κατέχει την δύναμη να την επαναλάβει στην Τουρκία», δήλωσε ο Σόυλου.

«Οι πιο επικίνδυνες είναι οι κρυπτογραφίες (των Γκιουλενιστών). Είμαστε ένας ευγενής αλλά ένας αφελής λαός », είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Σχετικά με το θέμα των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού κόμματος , ο τουρκικός στρατός έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής στα όρη Qandil», δήλωσε ο Σόυλου.

«Το Qandil είναι ένας στενός στόχος για εμάς. Μπορούμε να το καταλάβουμε  ανά πάσα στιγμή την οποία επιλέξουμε» , είπε ο ίδιος.

ΡΚΚ και Γκιουλενιστές αποτελούν δύο προβλήματα τα οποία μπορούν από μόνα τους να πυροδοτήσουν ακόμη και εμφύλιο μέσα στην Τουρκία με άκρως ανησυχητικές διαστάσεις .

Σύμφωνα με  πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο  («Η Τουρκία είναι ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ – Θα σκότωναν τον Ερντογάν» – «Τουρκικός ΑΣΠΙΔΑ» σε εξέλιξη…»), αναφέραμε ότι η πρόσφατη σύλληψη αξιωματικών της ΤΗΚ έγινε διότι εκπαιδεύτηκαν στο Ισραήλ και υπήρχαν στοιχεία  ότι είχαν στρατολογηθεί από την MOSSAD με  σκοπό να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Η πρόσφατη αποστολή της στρατοχωροφυλακής στον έλεγχο των συνόρων και πολλά άλλα ακόμη, αποκαλύπτουν ότι ο Ερντογάν φοβάται νέο πραξικόπημα διότι απλά δεν ελέγχει τον τουρκικό στρατό.

Όλοι αυτοί οι άνδρες έχουν γαλουχηθεί με τις κεμαλικές ιδέες και όχι με Ιμάμηδες και μπούρκα .

Τονίζεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και δεκάδες νέοι στελέχη.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με αυτό, άρχισε να αποσταθεροποιεί την Τουρκία το 1974, όταν ιδρύθηκε το κομμουνιστικό Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, το ΡΚΚ.

Τα πάντα είχε αναλάβει η ισραηλινή μυστική υπηρεσία με το όνομα  Mossad.

Το Ισραήλ  χρησιμοποιούσε και συνεχίζει να το πράττει , τους Κούρδους ως μοχλό εναντίον της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράν και του Ιράκ, οργανώνοντας πολιτικές αναταραχές , σεχταρισμό ακόμη και τρομοκρατικές επιθέσεις στις τέσσερις χώρες θεωρώντας τις χώρες αυτές ως εχθρούς και «κατακτητές» της γης,  που πιστεύουν οι Εβραίοι ότι θα πρέπει να αποτελεί μέρος του «Μεγάλου Ισραήλ», τονίζει η αμερικανική εφημερίδα  .

Ο Ερντογάν και οι υπόλοιποι που τον πλαισιώνουν όπως φαίνεται, τρέμουν στην κυριολεξία ένα νέο πραξικόπημα στην χώρα, διότι εκτιμούν ότι όλοι τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κάννες των όπλων του στρατού .

Ο τουρκικός στρατός δεν ελέγχεται στο σύνολο του μιας και είναι επανδρωμένος από Κεμαλιστές και μόνο η ΜΙΤ και η στρατοχωροφυλακή φέρονται πιστές στο καθεστώς, αν και όλα είναι ρευστά διότι ομιλούμε για Τούρκους .

Η ουσία όμως είναι ότι όταν έχεις 100.000 απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους , 20.000 στρατιωτικούς όλων των κλάδων εκτός ενόπλων δυνάμεων, ενώ στις φυλακές υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που βασανίζονται καθημερινά , τότε είναι απλά θέμα χρόνου να ξεκινήσει ένα δεύτερο πραξικόπημα , μια εξέγερση, ή ένας εμφύλιος πόλεμος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ