Κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «εις σάρκα μίαν» σε φιέστα στις 19.30 στο Ζάπειο - Ο γάμος που γίνεται κηδεία στις 11 Ιουλίου;


Φιέστα ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά. Σε μια ανέξοδη και φτηνή επικοινωνιακή αντεπίθεση αν όχι προπαγάνδα περνούν οι ΣΥΡΙΖΑΛ σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν το θέμα του χρέους, ένα πεδίο που τα έκαναν μαντάρα αλλά παρόλ' αυτά πανηγυρίζουν. Δείτε παρακάτω στα βίντεο τι έλεγαν και διαβάστε τι έκαναν!

Πλήρης αποδόμηση της συμφωνίας της δήθεν μείωσης του χρέους έχουμε καιαπό τους FT οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα εξαπατήθηκε καθώς είχε συμφωνηθεί το 2012 το χρέος να μειωθεί αισθητά κάτω από το 110% έως το 2022 και με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν χθες για το χρέος ο στόχος αυτός γίνεται όνειρο «θερινής νυκτός»

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Ο πρωθυπουργός της κυβίστησης σε συνέντευξή του στη REAL NEWS τον Ιούλιο του 2012, δήλωνε πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

Αλλά η επικοινωνική διαχείριση θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη καθώς δεν υπάρχει κάτι θετικό για να παρουσιάσει το κυβερνητικό αυτό έκτρωμα. Οτι έλεγαν έκαναν το αντίθετο και πλέον το θέμα της Μακεδονίας τους "καίει" .

Ετσι, ομιλία ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα στο Αίθριο Ζαπείου ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σε αυτή αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Ζαππείου» και όχι στη Γερουσία στη Βουλή ως συνήθως προκειμένου προφανώς να δοθεί ένας πιο εορταστικός τόνος.

Μάλιστα, από το πρωί πέφτουν τηλέφωνα στους βουλευτές προκειμένου να είναι όλοι το απόγευμα στην εκδήλωση και να επιστρέψουν από την επαρχία όλοι όσοι έχουν φύγει για το Σαββατοκύριακο!

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο θα μεταβεί άμεσα στο Ζάππειο μόλις προσγειωθεί στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, στις 14:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον ΠτΔ για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται και για διάγγελμα, προκειμένου να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τη συμφωνία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο γάμος που στις 11 Ιουλίου θα γίνει… κηδεία

Τα σενάρια, όπως παρουσιάζονται και σήμερα από τον «Μικροπολιτικό», στα «Νέα», μιλούν για τις εκλογές που έρχονται όλο και πιο κοντά λόγω των πολιτικών αναταραχών και εξελίξεων, με αποτέλεσμα κάποιοι να προβλέπουν ότι η κυβέρνηση με την σημερινή της μορφή δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση την 28η Οκτωβρίου.

Κι αυτό γιατί;

Στις 11 Ιουλίου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που ο διεθνής οργανισμός θα υποδεχθεί τη «Βόρεια Μακεδονία» ο Πάνος Καμμένος θα είναι εκείνος που θα μας εκπροσωπήσει.

Σε περίπτωση που αρνηθεί θα τον αντικαταστήσει ο καλόβολος πάντα, Φώτης Κουβέλης.

Ίσως, τότε, όπως αναφέρει ο “Μικροπολιτικός”, να είναι και η τελευταία του Πάνου Καμμένου, με Συριζαίους να εξομολογούνται ότι δεν αποκλείεται τότε να είναι η οριστική ρήξη.

Το Μαξίμου πανηγυρίζει: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία στο Eurogroup

Αναλυτικά, για τα κέρδη της Ελλάδας από τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν τα εξής:

1. Δέκα χρόνια περίοδο χάριτος για το δάνειο του EFSF, δηλαδή πάγωμα των πληρωμών κεφαλαίου και τόκων μέχρι το 2032

2. Δεκαετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του δανείου του EFSF (δηλαδή για ένα ποσό ύψους περίπου 100 δισ. ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμισμένος μέσος όρος ωρίμανσης των ομολόγων του δανείου αυτού ανεβαίνει από τα 22 στα 32 περίπου χρόνια. Τα ομόλογα αυτά θα ξεκινούσαν να αποπληρώνονται το 2023 και πλέον θα ξεκινήσουν να λήγουν το 2033.

3. Εκταμίευση 15 δισ. ευρώ, τα οποία αυξάνουν το χρηματικό απόθεμα του ελληνικού δημοσίου στα 24,1 δισ. ευρώ (πρόσθεση των προηγούμενων εκταμιεύσεων του ESM για το μαξιλάρι και τα χρήματα που έχουμε αντλήσει από τις εξόδους στις αγορές).

Αυτό σημαίνει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για την επόμενη διετία τουλάχιστον ακόμη και στο πιο αρνητικό σενάριο, μη έκδοσης νέων ομολόγων. 'Αρα το ελληνικό δημόσιο μπορεί να σχεδιάσει τις εξόδους του στις αγορές χωρίς καμία απολύτως πίεση και με μόνο κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού χρέους και όχι για να εξυπηρετήσει υποχρεώσεις.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της συζήτησης για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, αφού η γραμμή στήριξης υπάρχει ήδη στο δημόσιο ταμείο χωρίς δεσμεύσεις για πιθανές εκταμιεύσεις.

4. Επιστροφή κερδών της ΕΚΤ και των άλλων Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης ύψους 4,8 δισ. που θα εκταμιευτούν σε 4 ετήσιες ή οχτώ εξαμηνιαίες δόσεις.

Προϋπόθεση για την εκταμίευση αυτών των χρημάτων είναι η επίτευξη των στόχων και τήρηση των δεσμεύσεων που περιέχονται στην απόφαση Eurogroup.

Η επιστροφή ετησίως 1,2 δισ. ευρώ για κάλυψη είτε αναπτυξιακών είτε χρηματοδοτικών δαπανών, δίνει τη δυνατότητα επιπλέον δημοσιονομικού χώρου, αφού ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα παραμένει στο 3,5% αλλά θα έχουμε ετησίως επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ.

5. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις; Πρόκειται για νέο Μνημόνιο;

Σαφώς όχι. Πρώτη και κύρια δέσμευση είναι να επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το 2022. Οι υπόλοιπες δεσμεύσεις αφορούν την συνέχιση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων των προγραμμάτων όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής και της αρχής δημοσίων εσόδων.

Σημειωτέον ότι πουθενά δεν υπάρχει δέσμευση για εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα. Πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μονάχα μία ισχυρή δημοσιονομική δέσμευση, αυτή του 3,5%. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αποτελούν πλέον επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

Επίσης, η διαδικασία των αξιολογήσεων τελειώνει. Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα συνίσταται σε αποστολές των θεσμών που θα καταλήγουν σε εκθέσεις που πιθανόν να εμπεριέχουν συστάσεις στις ελληνικές αρχές, όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από πρόγραμμα.

6. Τι επιτυγχάνεται με τη συμφωνία;

Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το μεσοπρόθεσμο διάστημα δεν θα υπερβαίνουν το 15% μέχρι το 2042 και το 20% από εκεί και πέρα.

Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα για τα επόμενα χρόνια να αφοσιωθεί χωρίς το βραχνά της εξυπηρέτησης του χρέους σε αναπτυξιακές πολιτικές, να πάρει δημοσιονομική ανάσα ενώ την ίδια στιγμή εξασφαλίζεται η εμπιστοσύνη των αγορών στο αξιόχρεο μας εξασφαλίζοντας έναν καθαρό διάδρομο 15ετίας για τους επενδυτές.

Στον Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας στις 2 το μεσημέρι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την επομένη της συμφωνίας στο Eurogroup για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

Η συνάντηση θα γίνει στις 2 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της χθεσινής 9ωρης συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα για επιμήκυνση του χρέους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για διάγγελμα, προκειμένου να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τη συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, για τις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται να συνεδριάσει -εκτός απροόπτου- η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να λάβει χαρακτηριστικά εκδήλωσης-φιέστας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΟ δεν θα συνεδριάσει στη Γερουσία στη Βουλή, αλλά σε άλλο μέρος που αναζητείται αυτή την ώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει τηλεφωνήματα στους βουλευτές επαρχίας ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Τους "ξεβρακώνει" ο Π.Σπίγκελ: Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι χειρότερη από εκείνη του 2012

«Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι ότι τότε (το Νοέμβριο του 2012) το Eurogroup είχε "ορκιστεί" σε επαρκή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάτω του 110% του ΑΕΠ έως το 2022», αναφέρει ο συντάκτης των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, σε ανάρτησή του, επισυνάπτοντας φωτογραφία από το σχετικό σημείο εκείνης της συμφωνίας.

Μάλιστα, ο Π. Σπίγκελ σχολιάζει ότι πρόκειται για κάτι που «αξίζει να το θυμόμαστε με όλoυς τους "αυτο-επαίνους" σήμερα το πρωί σε Αθήνα και Βρυξέλλες».

Επιπλέον, στην επόμενη ανάρτησή του υπενθυμίζει με πίνακα ότι σήμερα το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 177.8% του ΑΕΠ της, επισημαίνοντας ότι «η νέα ελάφρυνση δεν μας φέρνει πουθενά κοντά στο 110% το 2022».

Αυτό που εννοεί ο γνωστός δημοσιογράφος είναι ότι για να έφτανε το ελληνικό χρέος τον στόχο του 110% θα έπρεπε να διαγραφούν μονοκοπανιά και ονομαστικά 150 δισ.ευρώ από τα οφειλόμενα της Ελλάδας.

Αυτό δεν έγινε συνεπώς είναι αδύνατον να πιαστεί ο στόχος αυτός και άρα οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές στο σύνολό τους εξαπάτησαν την Ελλάδα.
https://twitter.com/SpiegelPeter/status/1010057121885511680?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SpiegelPeter/status/1010058140119977984?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...