Πολιτική

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας ο βουλευτής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά τα όσα είχε πει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη, στο σπίτι ενός φίλου του.

Αν και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι ο βουλευτής είχε κινηθεί προς τον τόπο καταγωγής του κοντά στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας αφού κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν, τελικά φαίνεται ότι κατάφερε να επιστρέψει στην Αττική.

Η αντιτρομοκρατική τον εντόπισε σε σπίτι φιλικού του προσώπου στην περιοχή της Πεντέλης όπου και τον συνέλαβε.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση έχει προσαχθεί και ο άνθρωπος που τον φιλοξενούσε στο σπίτι στην Πεντέλη.

Λεπτομέρειες αναμένονται σε λίγο από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Μπαρμπαρούσης, οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διέφευγε της σύλληψης από την περασμένη Παρασκευή, όταν και ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για εσχάτη προδοσία.

Η σύλληψη Μπαρμπαρούση έγινε περισσότερα από δύο 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψη που εκδόθηκε την Παρασκευή για τις δηλώσεις του με τις οποίες ζητούσε την επέμβαση του Στρατού για συλλήψεις πολιτικών.

Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, η μια για την έκκλησή του σε πραξικόπημα και η άλλη για την ριψοκίνδυνη οδήγηση που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των αστυνομικών όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Tι προηγήθηκε

Από τον αρχικό εντοπισμό του μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου διήνυσε μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων έως ότου χαθεί, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, στον κόμβο της Ιωνίας Οδού προς Ξηρόμερο και Αστακό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά σημεία της Ιωνίας Οδού, μπροστά από το βουλευτικό αυτοκίνητο υπήρχαν περιπολικά της αστυνομίας αλλά και πίσω του άλλα συμβατικά της ασφάλειας, τα οποία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προσπερνούσε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδης ταχύτητα.

Αστυνομικές πηγές θέλουν τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, να έχει φύγει από την Αθήνα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής κινούμενος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, με το μαύρο βουλευτικό Βόλβο. Το όχημά του εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

Σε εκείνο το σημείο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα αστυνομικού της Τροχαίας να σταματήσει και ξεκίνησε η καταδίωξή του. Κάποια στιγμή έξι οχήματα της αστυνομίας βρίσκονταν μπροστά και πίσω από το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Όταν όμως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ξεφύγει τους προσπέρασε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να κινούνται οριακά με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων και να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν καθώς το μαύρο Βόλβο, είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιόμετρα.

Χρονολόγιο-ημερολόγιο της καταδίωξης ζήτησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τις λεπτομερείς καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών στην καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Από αυτές θα εξαρτηθεί και θα συμπληρωθεί η νέα δικογραφία σε βάρος του, με τα αδικήματα που διαπιστωθούν ότι διέπραξε όταν δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του αστυνομικού να σταματήσει και ξεκίνησε η φρενήρης καταδίωξη.

Κάποια στιγμή μπροστά και πίσω από το βουλευτικό αυτοκίνητο του αναζητούμενου βουλευτή βρίσκονταν έξι περιπολικά, τρία μπροστά του και ακόμη τρία συμβατικά πίσω του.

Όταν όμως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ξεφύγει τους προσπέρασε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να κινούνται οριακά με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων και να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν καθώς το μαύρο Βόλβο, είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιόμετρα. Η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προκειμένου να προβούν σε ενέργειες ακινητοποίησής του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ