Κόσμος

Γελάνε και οι πέτρες: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος με πυραύλους θέλει τώρα ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν μπορεί να υπόσχεται μέχρι το 2023 την πρώτη πτήση του “τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους” TF-X, ωστόσο είναι πολύ πιθανότερο να δει ένα άλλο σημαντικό πρόγραμμα να υλοποιείται. Πρόκειται για το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με την ονομασία Akıncı.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι Τούρκοι το Akinci θα πάει σε άλλο επίπεδο την Τουρκία σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα φέτος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανέκλι είχε αποκαλύψει τις προδιαγραφές του νέου ένοπλου UAV ,4,5 τόνων που  θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα βλήματα.

Ο Κάνεκλι  είπε ότι το Akıncı θα επιτρέψει στην Τουρκία να αναπτύξει μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, ξεκινώντας από το 2027 με βάση την τεχνολογία που έχει αποκτηθεί.

Ανέφερε επίσης ότι το Akıncı θα αναπτυχθεί με βάση το ένοπλο UAV της Bayrak και οι παραδόσεις του θα αρχίσουν το 2021.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η τεχνολογία του Akıncı θα ανοίξει το δρόμο για την Τουρκία να είναι σε θέση να παράγει μη επανδρωμένα πολεμικά αεροπλάνα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...