Αρχείο

Βρετανικό σχολείο σε αγόρια: Μην φοράτε σορτς, βάλτε φούστες!

Να κλάψει κανείς ή να γελάσει; Ένα ιδιωτικό γυμνάσιο στο Oxfordshire στην Αγγλία, απαγορεύει στους άρρενες μαθητές του να φορούν σορτς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και ζητεί να φορέσουν ένα ένδυμα πιο «ουδέτερου φύλου» , δηλαδή-άκουσον άκουσον- φούστα!!!!

Σύμφωνα με την Daily Mail, σχολικοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι φούστες ήταν μια "πιο επίσημη" εναλλακτική λύση σε σχέση με τα σορτς, ανεξάρτητα από το πόσο άβολα θα μπορούσαν να αισθανθούν τα αγόρια στο σχολείο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γονείς ήδη διαμαρτύρονται για τον παράξενο κώδικα σχολικής ενδυμασίας, ο οποίος αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης των σχολείων που υιοθετούν στολές «ουδέτερης διάστασης του φύλου» για να κάνουν τους σπουδαστές τρανσέξουαλικής κατεύθυνσης να αισθάνονται περισσότερο οικεία

Ένας γονέας ονόματι Alastair Vince-Porteous ρώτησε το προσωπικό του σχολείου εάν ο γιος του μπορούσε να φορέσει σορτς αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν πως αυτό δεν ήταν μέρος της στολής. Στον μπερδεμένο πατέρα το σχολείο απάντησε ακόμη ότι η ομοιόμορφη πολιτική ενδυμασίας ήταν «ουδέτερη ως προς το φύλο» και τα αγόρια θα μπορούσαν βέβαια να φορέσουν μια φούστα αν ήθελαν.

Ο κ. Vince-Porteous δήλωσε: «Μου είπαν ότι τα σορτς δεν είναι μέρος της στολής. Είναι ντροπή το ότι δεν μπορούμε να είμαστε ενήλικες, δεν ζητάμε φούστες ra-ra ή στενά τζιν, μόνο γκρίζα σορτς για δύο μήνες το χρόνο, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ξέρω ότι στο παρελθόν σε άλλα σχολεία φορούσαν φούστες και έτσι ρώτησα αν ο γιος μου ήταν σε θέση να το κάνει αυτό - και η σχολή είπε ναι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές