Εκκλησία

Φύλλο και φτερό έκανε την Σύνοδο του Κολυμπαρίου η "αγία ανυπακοή"- Τι σχέση έχει με την Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πειστικές απαντήσεις στον πιστό λαό πιστό λαό για το φιάσκο του Κολυμπαρίου δύο χρόνια μετά έδωσε σχετική ημερίδα με εξέχοντες ομιλητές το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της 16ης Ιουνίου με θέμα: “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και Κολυμπάρι δυό χρόνια μετά, Αίρεση - Καθαίρεση, Ορθόδοξη Αντίσταση”, που έλαβε στο Crand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Την συνδιοργάνωση ανέλαβαν η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, η Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών,ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος Ζωοδόχος Πηγή και ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Στην ημερίδα δόθηκαν Ορθόδοξες απαντήσεις και οι αδιαμφισβήτητες Πατερικές θέσεις των εισηγητών, έκαναν κάποιους εκ των ποεμίων της “αγίας ανυπκοής” να χάσουν τον ύπνο τους.

Στην ημερίδα έγινε η αποτίμηση του Κολυμπαρίου δύο χρόνια μετά, ακούστηκαν εξηγήσεις για

ποιο είναι το θαύμα της Πίστης και της Αποτείχισης σε καιρό αιρέσεως;

Καταγράφηκε πως η στάση των “σημαντικών άλλων” διεθνώς για το Κολυμπάρι αποκαλύπτει την διγλωσσία και την υποκρισία των Οικουμενιστών;

Αναλύθηκε ποιο το φρόνημα των Οικουμενικών Συνόδων σε αντιδιαστολή με το φρόνημα των Οικουμενιστών στο Κολυμπαρίου.

Τέθηκε επί τάπητος ποιες οι περιπτώσεις οικονομίας στους αγώνες της Εκκλησίας και αν αποτελεί η αγιότητα προϋπόθεση της αποτείχισης.

Ενώ τέλος σχολιάστηκαν τόσο οι εκκλησιολογικές συνέπειες της αποδοχής της δήλωσης του Τορόντο από το Κολυμπάρι, αλλά και αν αποτελεί το Κολυμπάρι βασικό βήμα στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης

Ο κ.Νεκτάριος Δαπέργολας Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας τόνισε πως “το Κολυμπάρι ως γεγονός είναι εντεταγμένο μέσα σ’ ένα ευρύτερο, παγκόσμιο σχεδιασμό που επιχειρούν εδώ και δεκαετίες οι ινστρούχτορες της Νέας Τάξης, με στόχο τον έλεγχο του πλανήτη. Και κατά τραγική ειρωνεία, η εθνική τραγωδία εσχάτης προδοσίας που δείχνει να κορυφώνεται σήμερα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας είναι επίσης μέρος του ίδιου ευρύτερου σχεδιασμού.”

Ο κ. Απόστολος Σαραντίδης μίλησε με θέμα “Αποτείχιση, Ενότητα και Οικονομία” και τόνισε μεταξύ άλλων: “Το δεύτερο δεν θα έπρεπε καν να είναι το ζητούμενο. Το τρίτο, δεδομένο από την Ιερά μας Παράδοση, με την επισήμανση ότι η ακρίβεια είναι το απολύτως ακριβές. Η Οικονομία ουδέποτε διεκδίκησε τα σκήπτρα ακριβείας. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού εξ ορισμού οικονομεί. Όσο για τη λεγόμενη αποτείχιση ή διακοπή μνημόνευσης - και όχι μνημοσύνου - αιρετίζοντος εν δυνάμει επισκόπου από ιεραρχικά υφιστάμενό του μα καθόλου υφιστάμενον τη πίστη, και πάλι θα έπρεπε να μην αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης, μήτε συζήτησης σε εκκλησιαστικούς και εκκλησιολογικούς κύκλους. Ενστικτωδώς, ακόμη και το νευρικό σύστημα στο ζωικό βασίλειο, αποτείχιση κάνει” .

Στο μήνυμά του ο απών Πρωτοπρεσβύτερος Αγγελος Ἀγγελακόπουλος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και MSc Θεολογίας χαρακτήρισε την Σύνοδο ουνίτικη και τόνισε πως “είναι αδήριτη ανάγκη οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, και μάλιστα όσες δεν έλαβαν μέρος σ’αυτήν (Βουλγαρία, Γεωργία, Ρωσία, Αντιόχεια), να συγκαλέσουν μία νέα Πανορθόδοξη Σύνοδο, η οποία α) να καταδικάσει την λεγομένη «σύνοδο» της Κρήτης ως ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσύνοδο, β) να απορρίψει τα κείμενά της ως αιρετικά, ιδιαίτερα το κείμενο για τις σχέσεις με τους ετεροδόξους, γ) να καταδικάσει τους διοργανωτές, τους πρωταγωνιστές, τους υπογράψαντας και αποδεχομένους τα αιρετικά κείμενά της, δ) να καταδικάσει τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό συγκρητιστικό Οικουμενισμό ως παναίρεση, ε) να αποφασίσει την αποχώρηση όλων των Ορθοδόξων Τοπικών Εκκλησιών από το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», δηλ. αιρέσεων, στ) να τερματίσει κάθε κοινή εμφάνιση των Ορθοδόξων με τους αλλοθρήσκους και αιρετικούς, και ζ) να αποφασίσει την αποχώρηση της Ορθοδοξίας από τον άγονο διάλογο με τους πάσης φύσεως αιρετικούς και αλλοθρήσκους”.

Πολύ ενδιαφέρουσες βέβαια και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις στην πάνω από 5 ώρες συνεδρίαση.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκδήλωση στο ακόλουθο Βίντεο:

https://youtu.be/RrJCUTt-NFc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ