Πολιτική

Φωτίου: Τραγικό γεγονός ο θάνατος της 13χρονης στην Άμφισσα - Το κορίτσι έτυχε να παίζει εκεί κοντά (Βίντεο)

"Επικοινώνησα και με τον υπουργό, ο οποίος είναι στο εξωτερικό, αλλά και με τους υπεύθυνους όλους και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Είναι ένα πολύ ατυχές επεισόδιο, το οποίο έρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Άμφισσα. Και το λέω αυτό, γιατί οι δύο οικισμοί, στον ένα εξ αυτών έγινε το περιστατικό, σκοπεύουμε να τους μετεγκαταστήσουμε σε νέο οικόπεδο, που έχει δώσει ο δήμος" τόνισε αναφορικά με τον θανατηφόρο πυροβολισμό της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Είναι σε καλή θέση κοντά στην πόλη, με σχέδια που έχουμε εκπονήσει στην Ειδική Γραμματεία Ρομά και με ένα σύνολο πράξεων ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βγουν από την εξαθλίωση, στην οποία ζουν, γιατί αυτοί οι οικισμοί στην Άμφισσα δεν μας τιμούν σαν χώρα. Έχουν συμφωνήσει και οι Ρομά να μετεγκατασταθούν και ξαφνικά συμβαίνει αυτό το ατυχές, τραγικό γεγονός" συμπλήρωσε.

"Δεν άκουσα για διάρρηξη, αυτό που άκουσα είναι ότι ένας Έλληνας μη Ρομά πήγε στον καταυλισμό για προσωπικές διαφορές, που είχε με έναν Ρομά. Πάνω στον καβγά έγινε. Όπλισε την καραμπίνα, εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα ηθελημένα ή αθέλητα και σκότωσε το παιδί, το οποίο αν κατάλαβα καλά δεν ήταν της οικογένειας" τόνισε η υπουργός.

"Το κοριτσάκι βρισκόταν κοντά, έπαιζε εκεί, η έγκυρη ενημέρωση που είχα είναι αυτή, ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Χάθηκε η ζωή ενός παιδιού και είναι μια τραγωδία" ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από το Epsilon:

https://www.youtube.com/watch?v=et4IacsYrSs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...