Πατριαρχεία

Παρέμβαση Βαρθολομαίου για Ουκρανούς και Σκοπιανούς: Η ύπαρξη σχίσματος δεν αποτελεί επιχείρημα για να εγκαταλείψουμε έναν λαό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδική αναφορά στους Ουκρανούς και στους Σκοπιανούς περιελάμβανε η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου πριν από λίγη ώρα κατά την Θεία Λειτουργία και με αφορμή τα ονομαστήριά του.

Η ύπαρξη σχίσματος δεν αποτελεί επιχείρημα για να εγκαταλείψουμε έναν λαό ελαφρά τη συνειδήσει”, ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος και μίλησε για τις ευθύνες του Οικουμενικού θρόνου “απέναντι στον Θεό και στην ιστορία”.

“Είναι αποστολικό χρέος για την Εκκλησία να επαναφέρουμε πάντα τα έθνη στην αλήθεια και στην κανονικότητα” τόνισε με νόημα. Είπε ακόμη πως δημιουργείται κίνητρο για “ανέυρεση σωτηριοδόχων και ενωτικών λύσεων”.

Ανέφερε ακόμη πως το Πατριαρχείο σεβάστηκε πάντα την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα των εκχριστιανιζομένων λαών προσθέτοντας πως το Πατριαρχείο ποτέ δεν χρησιμοποίησε την ιεραποστολή προς ίδιον όφελος και με διαθέσεις επεκτατικες και αποικιοκρατικες. Μίλησε ακόμη κατά τους εθνοφυλετισμού που “αλλοτριώνει τους εκχριστιανιζομένους λαούς”.

Καρπό εσωτερικής ιεραποστολής χαρακτήρισε την Συνοδο της Κρητης και μίλησε με ενθουσιασμό για το πρόσφατο συνεδριο της Θεσαλονίκης που είχε αυτήν ως αντικείμενο.

Ευχαρίστησε τέλος τους Έλληνες αξιωματούχους που βρέθηκαν εκεί και όπως είπε εκφράζουν την αγάπη προς την πρωτόθρονο εκκλησία και την αφοσίωση στον θεσμό του Πατριαρχείου.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/10156462244759158/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...