Κυβέρνηση

"Κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας"-Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Σκοπιανά και τα ονομάζει Αρχαία Ελληνικά Μακεδονικά

Κρίσιμες ώρες για τους ΑΝ.ΕΛ.  με τα έντονα διαλυτικά φαινόμενα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους και να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την παραμονή στην Κυβέρνηση μετά την χτεσινή φρίκη στη Βουλή. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο σλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται "τι πάμε να κάνουμε;"

Ρουκέτα εξαπέλυσε πριν λίγο ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος μετά την επίδειξη των γλωσσικών ικανοτήτων του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος απο το βήμα της Βουλής ξεκίνησε να μιλάει στη γλώσσα της πΓΔΜ, είπε πως:

"Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας".

Όταν ρωτήθηκε αν θα στηρίξει την πρόταση μομφής είπε:

«Αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».

Μίλησε Βουλγάρικα μέσα στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Ουρσουζίδης

Στην γλώσσα των ψευτομακεδόνων ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ, μίλησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης που είναι μάλιστα εκλεγμένος στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Ημαθία!

Σε αυτή την γλώσσα που η κυβέρνηση του αναγνωρίζει ως "Μακεδονικά" είχε το θράσσος να κλείσει την ομιλία του...

Στη συνέχεια μετέφρασε το μήνυμά του στους συναδέλφους τους λέγοντας:

«Αυτό στα ελληνικά, στην αρχαία ελληνική μακεδονική γλώσσα θα πει: Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι καιρός να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα τα οποία μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την αγάπη. Μαζί στο μέλλον».

Κανείς τους δεν πτοήθηκε όταν ακούστηκε στην Βουλή των Ελλήνων η γλώσσα των κομιτατζήδων που έσφαζαν Έλληνες στην Μακεδονία;

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω βουλευτής της Αριστεράς, καθώς τοποθετούταν επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένιου να πείσει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους πως η συμφωνία είναι επωφελής για την χώρα μας, ξεκίνησε να μιλάει στην γλώσσα των Σκοπίων.

Να σημειωθεί πάντως οτι ουδείς απο τους παρευρισκομένους μπόρεσε να καταλάβει τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερψηφίζει την πρόταση μομφής ο Δημήτρης Καμμένος; "Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας"

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό και στο ερώτημα αν θα στηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να την υπερψηφίσει.

«Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό που έχει έρθει στην Βουλή, δεν μπορεί να σταθεί», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Και συνέχισε:

«Η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις».

Είπε ακόμα ότι:

«Αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν διότι θα πάρουν πάνω από 30 δισ από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε έξι μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει θα πρέπει να πέσει η Κυβέρνηση».

Ο Κοτζιάς δεν έχει την εξουσιοδότησή μας

«Ο κ. Κοτζιάς δεν έχει την στήριξή μας ούτε την εξουσιοδότηση μας να πάει να υπογράψει αυτό το κείμενο που είναι ενάντια στα πιστεύω των ΑΝΕΛ».

Και πρόσθεσε:

«Ο καθένας από μας θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, θα κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και θα αποφασίσει τι πρέπει να ψηφίσει».

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει ή μη της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι δεν θα απαντήσει πριν ακούσει όλην την συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».

Η νέα δήλωση μετά την χθεσινή, του αντιπροέδρου της Βουλής του Δ.Καμμένου  πιθανότατα προοιωνίζει εξελίξεις σε ότι αφορά την παραμονή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ή μη.

Δείτε τα βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...