Πολιτική

Εκρηκτικό το κλίμα: Εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος - Συνεδριάζει το Ποτάμι - Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ - Χάος στους ΑΝΕΛ για Ρουβίκωνα


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Μίχαλος αρνήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση του πειθαρχικού, την ώρα που γαλάζια στελέχη σημείωναν ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ έχει ουσιαστικά σταθεί απέναντι σε όλες τις βασικές επιλογές της ΝΔ το τελευταίο διάστημα και υπηρετεί μια εμφανώς προσωπική ατζέντα.

Ο κ. Μίχαλος είχε ταχθεί κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, όπως ζητά επίμονα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και τάχθηκε προ ημερών υπέρ της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, την οποία έχει ξεκαθαρίσει πως θα καταψηφίσει η ΝΔ.

Είχε επίσης συμμετάσχει στην επιτροπή προσωπικοτήτων για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία είχε συστήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχε συναντηθεί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του κ. Μίχαλου, το γραφείο της ΝΔ ανακοίνωσε: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος [...] Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα: «Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος “ Μακεδονία” ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία».

«Σε κάθε περίπτωση, η επιχειρηματική κοινότητα στην πλειονότητά της έχει ως πάγια θέση την επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα [...] «Στο πλαίσιο αυτό, μια καλή λύση για το Σκοπιανό είναι επιθυμητή και τον χρόνο που μας απομένει, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και επιμέλεια, ώστε τελικά να αποβεί και στην πράξη επωφελής».

 

Συνεδριάζουν αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, το οποίο προετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, την προσεχή Κυριακή.

Ωστόσο, στο Ποτάμι επικρατεί αναβρασμός μετά τις δηλώσεις του Σπύρου Δανέλλη στο κρατικό ραδιόφωνο, το πρωί της Τετάρτης, ότι «το Ποτάμι πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ως τις εκλογές, αρκεί να μην συμμετέχουν σε αυτήν οι ΑΝΕΛ».

Η δήλωση αυτή ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα στο Ποτάμι, την ώρα που συγκαλούνται τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προετοιμαστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που θα αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον των σχέσεων με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επέστρεψε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, έχει συγκαλέσει για τις 6 το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει στη Σεβαστουπόλεως και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Ο ίδιος διέψευσε το πρωί, με ανάρτησή του, κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχιση για την στάση του κόμματος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αντέδρασε στα σενάρια που διοχετεύονται και θέλουν η «δεξαμενή» του κυβερνητικού σχήματος να φτάσει ως το Ποτάμι, μετά την αποχώρηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη που έριξε τον αριθμό των κυβερνώντων βουλευτών στους 152.

Χάος στους ΑΝΕΛ

Ασυνεννοησία… επικρατεί μάλλον στο κόμμα των ΑΝΕΛ, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης εξαπέλυσε επίθεση στον Ρουβίκωνα με αφορμή την εισβολή στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος νωρίτερα είχε αμφισβητήσει την ταυτότητα των δραστών.

«Η ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα, για την εισβολή στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κατσίκη, είναι αποκαλυπτική προθέσεων και στοχεύσεων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι τα γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» δήλωσε ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, υπογραμμίζοντας «έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν».

«Οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επεδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Να το ξέρουν όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης πέφτει στο κενό», προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του «οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν εκφοβίζονται και δεν φιμώνονται. Παραμένουν όρθιοι στις επάλξεις, ταγμένοι στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται».

Θα ακυρώσουμε στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απαντώντας σε φήμες, έκανε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμφωνία με τα Σκόπια, αν έρθει, θα έρθει στη Ελληνική Βουλή μετά το τέλος του 2018. Και τότε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί για να ψηφίσουμε ΌΧΙ και να την ακυρώσουμε με κάθε τρόπο.

Με την πρόταση δυσπιστίας και τους εκβιασμούς, η Αντιπολίτευση και τα συμφέροντα θέλουν να μας βγάλουν από την Κυβέρνηση για να ανακόψουν τον αγώνα μας κατά της διαπλοκής και για να μην είμαστε εκεί όταν θα πρέπει να ειπωθεί το ΌΧΙ.

Συνεχίζουμε. Οτιδήποτε άλλο λένε, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό.

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.

Η αλήθεια θα λάμψει και όλες οι σκιές θα διαλυθούν.»

Καλά όλα αυτά, αλλά όταν έπρεπε δεν κάνατε το αυτονόητο, οι κυβιστήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Μητσοτάκης για «σενάρια αποστασίας»: Είναι όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά

«Όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης «τα σενάρια, τα οποία εξυφαίνονται, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα».

Ο κ. Μητσοτάκης, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, ανέφερε ότι «αν κάποιοι θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο τι έγινε το 1965», ο ίδιος επιμένει να μιλάει για την Ελλάδα του 2025 και την Ελλάδα του 2030. «Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ερμηνεύσουν μία κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, η οποία καταρρέει πολιτικά και κοινωνικά και έχει πάψει να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό έρεισμα στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ