Σκοπιανό

Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αντιεξουσιαστών - Συνθήματα κάτω από τα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Υπό συνεχή βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ). Κρατώντας ελληνικές σημαίες, οι φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ενάντια της κυβέρνησης.

Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο σημείο, υπό το φόβο επεισοδίων, υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναβρασμός για το Μακεδονικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 20:00 μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα, ενώ την Πέμπτη οι πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.

Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Εκεί, οπαδοί του ΠΑΟΚ και αντιεξουσιαστές ήρθαν σε σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, ομάδα αντιεξουσιαστών παρατάχθηκε στην οδό Φιλίππου και φώναξαν συνθήματα κατά των συγκεντρωμένων.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τη Βενιζέλου στην Εγνατία, φώναξαν συνθήματα κάτω από τα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, άναψαν καπνογόνα και τραγούδησαν στην Αριστοτέλους.

https://www.youtube.com/watch?v=YzhAPk7714M

https://www.youtube.com/watch?v=zWyjSigRluE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...