Κόσμος

Θα πέσουν «κορμιά» - Ετοιμάζεται να στείλει στρατό στη Γάζα ο Ερντογάν - Ημέρες «Mavi Marmara» θα ξαναζήσει ο «Σουλτάνος»

Aποφασισμένος να οδηγήσει στα άκρα την σχέση του με το Ισραήλ είναι ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Οπως φαίνεται δεν διδάχθηκε από το Μαβί Μαρμαρά και θέτει πλέον τον ευατό του στο στόχαστρο των Ισραηλινών.

Μιλώντας σε δείπνο για την αρχή του Ραμαζανιού, και εξαπολύοντας επίθεση εναντιον της Διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για την αδράνεια έναντι της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ, ο κ. Ερντογάν προανήγγειλε τουρκική παρέμβαση στην Γάζα έστω και με πρόσχημα την ανθρωπιστική αποστολή.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζονται σχέδια για τον απεγκλωβισμό από την Γάζα των τραυματιών από τα επεισόδια και την βίαιη καταστολή του Ισραηλινού Στρατού.

Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε προσπαθεια να προσεγγίσουν τουρκικές Δυνάμεις χωρις την επίσημη άδεια του Ισραηλ στην Γάζα θα προκαλέσουν βίαιη αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ολα δείχνουν πως πάμε για μία μετωπική άνευ προηγουμένου.

Εξάλλου, όπως αποκαλύψαμε χθες, υπάρχει σχέδιο μεταξύ Τραμπ και Νετανιάχου. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρήκε και άλλο σχέδιο ανατροπής του και αναγνώρισε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ως υπεύθυνου.

«Ενα πραξικόπημα θα ξεκινήσει με την δολοφονία Ερντογάν. Το Ισραήλ το σχεδιάζει. Το λαμβάνουμε από τις επαφές μας στον τουρκικό Στρατό».

«Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν τώρα ότι δεν μπορούν να επιτεθούν στο Ιράν (το ετοιμάζουν εδώ και καιρό) χωρίς να εξουδετερώσουν πρώτα τον Ερντογάν.

Τι είχε γίνει το 2010

Το 2010, σε εντελώς άλλο, πολύ πιο ήπιο κλίμα, η προσπάθεια μιας τουρκικής ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που συνδέεται πλεον με το καθεστώς Ερντογάν, να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Ισραηλ, οδήγησε στην παρέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων με αποτέλεσμα 9 νεκρούς ακτιβιστές σε μια υπόθεση που έγινε γνωστή ως υπόθεση Μαβί Μαρμαρά -(από το όνομα του πλοίου)- και οδήγησε σε πλήρη ρήξη τις σχέσεις των δυο χωρών.

Το Ισραήλ είναι εξοργισμένο με την Τουρκία. Αυτό έδειξε και η χθεσινή ανάρτηση του γιου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ. «Γ@μιέτ@ι η Τουρκία», έγραψε. 

Oπως είχε αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πριν λίγο καιρό, πλοίο με την ονομασία «Al-Awda» (η επιστροφή) είναι έτοιμο να πλεύσει στη Γάζα από τη Νορβηγία, για την Παλαιστίνη με σκοπό να αμφισβητήσει τον δεκαετή αποκλεισμό του Ισραήλ.

Σίγουρα η αποστολή θα γίνει με την συνοδεία τούρκων κομάντος, είτε με διακριτικά, είτε με κανονικές στολές. Οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν μία τέτοια ενέργεια σε καμία περίπτωση. Η προσέγγιση θα είναι αδύνατη, άρα μετά τις προειδοποιητικές βολές, θα ακολουθήσει μακελειό.

Η όλη επιχείρηση έχει γενναία τουρκική χρηματοδότηση αλλά και Τούρκους πάνω σε αυτό αλλά και σε άλλα πλοία του » στόλου της Ειρήνης» που θα έρθει και στην Ελλάδα …δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση.

Στόχος επίσημα των Τούρκων είναι η περιοχή της Γάζας όπου κατοικούν 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ο οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και λιμοκτονούν στην κυριολεξία .

Την διοργάνωση έχει τουρκική φυσικά οργάνωση με έδρα την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται το γεγονός που θα υλοποιηθεί τον Μάιο να προκαλέσει πιθανόν νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ και για αυτό το θέμα , εκτός του ζητήματος με το Τέμενος Αλ Ακτσά .

Έρχεται » σφαλιάρα» περιωπής στην Τουρκία με όλα τα ενδεχόμενα από εδώ και πέρα ανοιχτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...