Κόσμος

Ακροβολίζεται ο Αμερικανικός στόλος στο Αιγαίο: Αντιαεροπορική ασπίδα με τρομερή δύναμη πυρός από Σούδα μέχρι Πειραιά

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η αμερικανική ναυτική παρουσία στο Αιγαίο. Αμερικανική πολεμικά σκάφη βρίσκονται σε Σούδα, Πειραιά και Σαντορίνη, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Στη Σούδα έχει δέσει εδώ και μερικές ώρες το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman». Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που έχει δέσει στην ναυτική βάση στο Μαράθι στο Ακρωτήρι θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που έχει δέσει στην ναυτική βάση στο Μαράθι στο Ακρωτήρι θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Το «USS Harry S. Truman» πραγματοποιεί στάση στην Κρήτη με σκοπό να ανεφοδιαστεί αλλά και να αναπαυθεί το πλήρωμα καθώς εδώ και αρκετό καιρό πλέει στην Δυτική Μεσόγειο.

Το πυρηνοκίνητο «USS Harry S. Truman», συνοδευόμενο από πανίσχυρη αρμάδα υποστήριξης, πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ λίγες μέρες μετά το νέο χτύπημα στη Συρία, στις 27 Απρίλη, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τη διάρκειας μιας βδομάδας άσκηση «Lightning Handshake 2018» με το Ναυτικό του Μαρόκου.

Ποιο είναι το «USS Harry S. Truman»

Εχει εκτόπισμα 90.000 τόνων

Κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες

Εχει μήκος 333 μέτρα

Πλάτος 78 μέτρα

Υψος 74 μέτρα

Η έκταση του καταστρώματος του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Δυνατότητα μεταφοράς 80 μαχητικών αεροσκαφών

Κόστισε περισσότερα από 4,5 δισ. δολάρια.

Εχει 2.500 καμπίνες

3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες.

Η ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού φτάνει τα 1.500 κυβικά μέτρα

Καθημερινά παρασκευάζονται 18.000 γεύματα

Στο πλοίο εκδίδεται καθημερινή εφημερίδα, ενώ διαθέτει και δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Διαθέτει τεχνολογία απόκρυψης (stealth) που το κάνει αόρατο από τα ραντάρ και τα συστήματα εντοπισμού.

Στον Πειραιά το αντιτορπιλικό USS Bulkeley

Το αντιτορπιλικό USS Bulkeley βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Στον Πειραιά βρίσκεται ελλιμενισμένο απο σήμερα το πρωί το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Bulkeley DDG 84 πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι μας.

Το εν λόγω αντιτορπιλικό είναι ένα απο τα πολλά κλάσης Arleigh Burke με το συγκεκριμένο να ειναι το 34ο στη σειρά και έχει κατασκευαστεί το 1999 στα Ingalss Shipbuilding και να αποτελεί μέρος του στόλου απο το 2001. Έχει πάρει το ονομα του απο τον αντιναύαρχο John S. Bulkeley.

Έχει μήκος 155,3 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.Το πληρωμα του αποτελείται απο 280 αξιωματικούς και υπαξιωματικους.

https://www.youtube.com/watch?v=sDHRvXm9Mcs

Στη Σαντορίνη το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ USS Normandy

Στα Φηρά της Σαντορίνης αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, USS Normandy (CG-60).

Το καταδρομικό πλοίο έχει μήκος 173 μέτρα και 400 άτομα πλήρωμα και θα παραμείνει στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το USS Normandy βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Harry S. Truman, το οποίο αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στο νησί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πλοίαρχο κ. Derek A. Trinque, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους.  

https://www.youtube.com/watch?v=KnGc67mWT4I

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=aSsp7NoqiQE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ