Αρχείο

«Eίμαστε όλοι γκει, φτωχοί, Πακιστανοί, εχθροί μας τα μνημόνια και οι νεοναζί» - Δείτε Βίντεο και εικόνες

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Radical Pride που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα με την επίθεση Μπουτάρη και τις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων.

Η διοργάνωση του Radical Pride όπως δηλώνει «αγωνίζεται όχι μόνο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, των τρανς και κάθε ταυτότητας φύλου & σεξουαλικού προσανατολισμού ».

Με πολύχρωμες σημαίες, πανό και συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς πραγματοποίησε πορεία στη Θεσσαλονίκη το «Radical Pride» αναφέρει το voria.gr

Στη διοργάνωση συμμετέχουν συλλογικότητες και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία κάτω από την αρχαία αγορά και έστησαν κύκλους συζητήσεων καθώς και vegan κουζίνα.

Οι δράσεις στο πλαίσιο του 2ου Radical Pride ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα και κορυφώθηκαν με την πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της πορείας επικράτησε ένταση μεταξύ μερίδας των διαδηλωτών και διερχόμενου οδηγού ΙΧ, η οποία εκτονώθηκε γρήγορα.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που συμμετείχαν στην πορεία επιτέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η πορεία διέρχονταν από την Ίωνος Δραγούμη, στο ύψος της Ερμού.

Αρχικά επιτέθηκαν στον οδηγό φραστικά με βρισιές και απειλές, ενώ χτύπησαν το αυτοκίνητο με έναν ξύλινο λοστό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Ο οδηγός παρέμεινε στο αμάξι και τα άτομα επέστρεψαν στο κεντρικό σώμα της πορείας που συνέχισε χωρίς να επεκταθεί το επεισόδιο.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου χωρίς άλλα παρατράγουδα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ