Κόσμος

«Aπόβαση» των ΗΠΑ στην Ελλάδα: «Βόμβες» Αμερικανών για Ιντσιρλίκ - Αποστολές «Hunter-Killer» από την Λάρισα

Εκτενές αφιέρωμα κάνει γνωστό site για τα UAV MQ-9 και την Λάρισα. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πολλά, ενώ κρούουν καμπανάκι κινδύνου προς την Τουρκία και στέλνουν σαφέστατο μήνυμα για την βάση του Ιντσιρλίκ.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Για πρώτη φορά, αμερικανικά στρατιωτικά μη  επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν από το  ελληνικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί UAV MQ-9 Reaper drones από την Βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισας, που βρίσκεται στο μέσο της ελληνικής χερσονήσου και  κοντά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Eric Pahon, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται προσωρινά στη Λάρισα, ενώ η συνήθης βάση τους στην Αφρική υφίσταται επισκευές.

«Αυτά τα αεροσκάφη είναι άοπλα  και χρησιμοποιούνται μόνο για αναγνώριση. Λόγω επιχειρησιακών προβλημάτων ασφάλειας, δεν δημοσιεύουμε λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες αποστολές» , δήλωσε ο Pahon.

«Η υποστήριξή  σε αυτή την αποστολή και σε άλλους τομείς είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων εξωτερικής πολιτικής μας, ειδικά για την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από τον...νότο»,..κατέληξε ο ίδιος.

Τα αεροσκάφη σταθμεύουν στη Λάρισα υπό την αιγίδα μιας υπάρχουσας κοινής διοίκησης  μεταξύ των δύο εθνών Ελλάδος και ΗΠΑ. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και εξυπηρετικό, ενώ η διαχείριση των κανονικών πτήσεων υλοποιούνται μέσω δορυφόρου για τα MQ-9.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετάνε  μόνο μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου», δήλωσε ο Auburn Davis, επικεφαλής των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την  Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Ο Pahon αρνήθηκε να πει ποια είναι η βάση των drones. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή επεκτείνουν την  αεροπορική βάση Agadez στο Νίγηρα για να προετοιμαστεί η υποδοχή και νέων  MQ-9.

Ενώ τα MQ-9 θα σταθμεύουν στην Ελλάδα, η κίνηση αυτή ανατρέπει για τις ΗΠΑ τις ισορροπίες όσον  αφορά τον  σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ...Τουρκία .

Οι ΗΠΑ από καιρό στηρίζονταν στην βάση του Ιντσιρλίκ για να υλοποιήσουν  στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, αλλά η σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας έχει μεταβληθεί μετά την διάπραξη απόπειρας πραξικοπήματος το 2016 από  μέλη του τουρκικού στρατού.

Η Ελλάδα θα ήθελε σίγουρα να αξιοποιήσει αυτές τις εντάσεις , και σε αυτό υπάρχει η συμπαράσταση του βοηθού υπουργού  Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Wes Mitchell που ζητά την μεταγκατάσταση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα .

«Όσο και  αν αυτό φαίνεται  απίθανο να συμβεί, οι ΗΠΑ μπορεί πράγματι να χρησιμοποιήσουν  ελληνικές εγκαταστάσεις για αυτή την αποστολή», τονίζει ο δημοσιογράφος του Defensenews .

Έτσι μετά την αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας βάσης της Σούδας, έχουμε και την μεταστάθμευση  αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) τύπου MQ-9 Reaper στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Την ίδια στιγμή στον Πειραιά, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στην Κρήτη έχουν καταπλεύσει πλοία του 6ου στόλου με πρώτο από όλα το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.

Όλα αυτά κάτι σημαίνουν ...ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν στο σχέδιο να κρατήσουν την Τουρκία εντός ΝΑΤΟ....μόνο που δεν κατανοούν ακόμα ότι το " πουλάκι πέταξε" οριστικά και αμετάκλητα για την Ανατολή.   

https://youtu.be/EizQ4y39B1A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...