Κόσμος

9 Μαΐου: Γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τον κόσμο

9 Μαΐου 1948: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Πολκ, ο οποίος μία εβδομάδα αργότερα θα βρεθεί δολοφονημένος, φτάνει στη Θεσσαλονίκη.

1502: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από την Ισπανία για τον τέταρτο και τελευταίο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο.

1908: Φρίκη στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το νόθο παιδί της κόρης της, ενώ αυτή βρίσκεται στο κρεβάτι του τοκετού, το βάζει στο τσουκάλι, το βράζει κι έπειτα το πετά.

1936: Η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες.

1936: Η Ιταλία του Μουσολίνι κατακτά την Αιθιοπία.

1942: Οι ναζιστικές δυνάμεις σκοτώνουν 588 Εβραίους στην πόλη Ζινκίν της Ουκρανίας.

1948: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Πολκ, ο οποίος μία εβδομάδα αργότερα θα βρεθεί δολοφονημένος, φτάνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προωθηθεί στο αρχηγείο του «Δημοκρατικού Στρατού» και να πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό του Μάρκο Βαφειάδη.

1956: Συλλαλητήριο υπέρ της Κύπρου στην Αθήνα καταλήγει σε συγκρούσεις με την αστυνομία, με τραγικό απολογισμό τέσσερις διαδηλωτές κι ένας αστυνομικός διευθυντής νεκροί. 265 άτομα τραυματίζονται, εκ των οποίων οι 165 από σφαίρες.

1960: Εγκαινιάζεται το νέο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, νυν «Γεώργιος Γεννηματάς», δυναμικότητας 450 κλινών.

2000: Ο Κώστας Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...