Μέση Ανατολή

Το Ιράν προειδοποιεί: «Εάν το Ισραήλ κάνει κάτι ηλίθιο, θα καταστρέψουμε τη Χάιφα και το Τελ Αβίβ»

Με καταστροφή της Χάιφας και του Τελ Αβίβ απείλησε το Ισραήλ «αν κάνει κάτι ηλίθιο» ένας από τους κορυφαίους συντηρητικούς μουλάδες του Ιράν.

«Θα διευρύνουμε τις πυραυλικές μας δυνατότητες παρά τις δυτικές πιέσεις.. ώστε να γνωρίζει το Ισραήλ ότι αν κάνει κάτι ηλίθιο το Τελ Αβίβ και η Χάιφα θα καταστραφούν ολοσχερώς», διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αχμάντ Χαταμί σε ομιλία του μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Τόνισε ότι ο σκοπός των ΗΠΑ είναι να ανατρέψουν το καθεστώς των μουλάδων, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επεσήμανε ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να εμπιστεύεται την Ε.Ε αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας.
«Η Αμερική δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ο στόχος τους ήταν ανέκαθεν να ανατρέψουν το καθεστώς του Ιράν κι η αποχώρησή τους συμβαδίζει μ’ αυτό το στόχο.... Εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε ούτε σ’ αυτούς τους Ευρωπαίους που υπέγραψαν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους εχθρούς του Ιράν», είπε ο Χαταμί.

Βίντεο καταγράφει ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό εκτοξευτήρα πυραύλων

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την καταστροφή ενός ιρανικού, όπως λέει, εκτοξευτήρα πυραύλων στη Συρία κατά τις επιθέσεις αντιποίνων που εξαπέλυσε για το προχθεσινό μπαράζ ρουκετών στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τις εικόνες φαίνεται ότι κατέγραψε κάμερα προσαρμοσμένη στον ισραηλινό πύραυλο ενώ χτυπά μια συστοιχία αεράμυνας SA22 πυραύλων μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς εδάφους αέρος και την διαλύει.

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Αν βρέξει σ' εμάς, σ' αυτούς θα πέσει κατακλυσμός»

«Αν βρέξει σ’ εμάς, σ’ αυτούς θα πέσει κατακλυσμός», διεμήνυσε ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι το Ιράν «πέρασε την κόκκινη γραμμή» κι ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων στη Συρία «ήταν η συνέπεια».

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που προκάλεσαν το θάνατο 23 μαχητών σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων τα τελευταία χρόνια και τη μεγαλύτερη επίθεση κατά ιρανικών στόχων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...