Ελληνοτουρκικά

Τουρκική απόβαση σε ελληνικά νησιά: T129 ATAK στρώνουν το έδαφος με καταιγίδα πυραύλων στο TCG Bayraktar κατάφορτο με άρματα μάχης


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα T129 ATAK στρώνουν το έδαφος με βολές αντιαρματικών πυραύλων L-Umtas  οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την ROKETSAN στην αποβατική επιχείρηση που ετοιμάζεται να εκτελέσει το νεότευκτο αποβατικό TCG Bayraktar συνοδείας κορβέτας κλάσης Ada.

Ο αντιαρματικός πύραυλος UMTAS σχεδιάστηκε για να καταστρέφει άρματα μάχης και βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι εκδόσεις L-UMTAS και UMTAS έχουν πλέον ενσωματωθεί στα ελικόπτερα ATAK. Ως αποτέλεσμα, τα τουρκικά ελικόπτερα θα είναι σε θέση να χτυπήσουν μακρινούς στόχους που ανιχνεύονται μέσω λέιζερ σε απόσταση 8 χιλιομέτρων .

Σχεδιασμένο σε δύο τύπους το ελικόπτερο Τ-129 παρέχει στενή εναέρια υποστήριξη με αποστολές πολλαπλών καθηκόντων .

Διαθέτει πυραύλους 70 χιλιοστών (2,75 ιντσών) και κατευθυνόμενους πυραύλους κατά προσωπικού των 70 χιλιοστών CIRIT της Roketsan. Ο πύραυλος CIRIT κατευθύνεται στο στόχο με laser και διαθέτει βεληνεκές 8.000 μέτρα.

Τελική φάση σήμερα της μεγάλης διακλαδικής άσκησης EFES-2018, παρουσία της ανωτάτης τουρκικής ηγεσίας και πλήθους στρατιωτικών εκπροσώπων από 35 χώρες.

Σε αυτή την φάση έχουμε σαφέστατα προσομοίωση απόβασης τουρκικής ισχυρής αποβατικής δύναμης με όλα " καλούδια" της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας σε κάποιο " ελληνικό νησί" .
https://twitter.com/SonKaleTurkiye2/status/994518631550803968?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Acemal71/status/993536812558757889?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SonKaleTurkiye2/status/994515598620217344?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftrthaber%2Fvideos%2F1977850272233314%2F&show_text=0&width=560

΄Νεότευκτο τουρκικό αποβατικό "φορτωμένο" με ίλη  τεθωρακισμένων ετοιμάζεται να προσομοιώσει απόβαση «σε κάποιο ελληνικό νησί» με την χρήση και άλλου νέου  σύγχρονου  αποβατικού  του τουρκικού  ΠΝ της ίδιας κλάσης.

Το νεότευκτο αποβατικό  TCG Bayraktar κατάφορτο με τουρκικά άρματα μάχης M48A5 , άνοιξε τις πόρτες του  για τα μέλη του τύπου για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της διακλαδικής άσκησης  EFES-2018.

Στην περιοχή της Σμύρνης στον κόλπο του  Doğanbey πραγματοποιείται η τελική φάση με την απόβαση των τουρκικών αρμάτων μάχης με την συνδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας , επιθετικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων οχημάτων .

Κύριο ρόλο σε αυτήν την απόβαση που προσομοιώνει επιθετική επιχείρηση « σε κάποιο ελληνικό νησί» από τα 18 που φέρονται να διεκδικούν …ενδεχομένως οι νέο-οθωμανοί,....παίζουν τα νέα  αποβατικά κλάσης Bayraktar που διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες.

Η τουρκική προπαγάνδα έχει φτάσει στο «κόκκινο» και η εικόνα που επιχειρείται να περάσει είναι ότι η Άγκυρα εγκλωβίζει τα νησιά του Αιγαίου και επιδιώκει τον ναυτικό αποκλεισμό τους με επιθετικές ενέργειες.

Την  ίδια στιγμή ο τύπος της Τουρκίας αναφέρει ότι το αποβατικό TCG Bayraktar, διαθέτει χώρο για την μεταφορά ενός ολοκλήρου τάγματος πεζοναυτών από την Φώκαια και μια ίλης αρμάτων μάχης με 13 κομμάτια .

Στο αποβατικό που έχει κατασκευαστεί από ενισχυμένο χάλυβα και διαθέτει πρόσθετη θωράκιση , υπάρχει ελικοδρόμιο  που  επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση ενός ελικοπτέρου  γενικής χρήσεως 15 τόνων.

Για την παροχή εργασιών φόρτωσης και εκφόρτωσης, υπάρχουν τρεις γερανοί σε κάθε πλευρά του πλοίου. Το πλοίο διαθέτει  επίσης 4 αποβατικά  LCVP,  το  καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει 8 τόνους φορτίου ή 40 άτομα, και είναι ικανό να επιταχύνει έως και 20 κόμβους.

Ακόμα και χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί  επί του πλοίου ενώ πάνω σε αυτό υπάρχει επίσης ειδικός  υγειονομικός εξοπλισμός στο επίπεδο  μπορούν να γίνουν ακόμα και αναλύσεις αίματος.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου , άρματα μάχης , τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οχήματα.

Το αποβατικό του τουρκικού ναυτικού , μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα για 30 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό ενώ διαθέτει βεληνεκές πάνω από 5.000 ναυτικά μίλια.

Την ίδια στιγμή ο Πασάς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ , αναφερόμενος στις περιοχές ..της Ανατολικής Μεσογείου του  Ισραήλ, της Ελλάδος , της Κύπρου και της Αιγύπτου και επικαλούμενος τις εντάσεις για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, δήλωσε ξανά :

«ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα ανεχθούν  ποτέ αποτυχία στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο»,  κατά τη διάρκεια της άσκησης EFES-2018, η οποία ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν πολλά τουρκικής κατασκευής οπλικά συστήματα .

Ο Ακάρ σημείωσε, επίσης, πως «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» στην Ανατολική Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου με βάση τις διεθνείς συμβάσεις» ενώ υπογράμμισε πως οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν «το σθένος και την αποφασιστικότητα για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας σε όλες τις θάλασσες μας».

Τα τύμπανα πολέμου λοιπόν μετά την κόντρα Ιράν και Ισραήλ…μεταφέρονται στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο , λόγω των τουρκικών επιδιώξεων για παράνομη συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο και το Αιγαίο, ενώ το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο ετοιμάζεται να « καταπλεύσει» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αν υπάρξει λέμε αν, ...ταυτόχρονη ανάφλεξη  σε Μ.Ανατολή και Μεσόγειο τότε όλα είναι πιθανά να γίνουν …ακόμα και ο « μεγάλος πόλεμος» για τον οποίο όλοι μιλούν εδώ και καιρό.

https://youtu.be/oiPDyZXlth8?t=1

https://www.youtube.com/watch?v=UaxbD4OvMo0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...