Ελληνοτουρκικά

Στο μπλέντερ της συνωμοσιολογίας! Μετά την φωτιά του εργοστασίου στην Ξάνθη, κάποιοι ανάβουν την εθνική “φωτιά” με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Του Άγγελου Ρούσσου

Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί σοκαρισμένη όσα συνέβησαν στο εργοστάσιο της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης ήδη τα πρώτα συνωμοσιολογικά σενάρια έχουν κάνει την εμφανισή τους.

Με αφορμή το προϊόν της εταιρείας (από μπαταρίες υποβρυχίων έως βιομηχανικές μπαταρίες) και με δεδομένη την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά κάποιοι πλάθουν σενάρια προβοκάτσιας.

Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς το συμβάν με την περιοχή της Ξάνθης όπου είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο το συνωμοσιολογικό σενάριο λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ κάποιοι το πάνε ακόμη παραπέρα ανακατεύοντας και την υπόθεση της προ μηνών καταδίκης του ψευδομουφτή της Ξάνθης.

Στο μπλέντερ της συνωμοσιολογίας λοιπον ανακατεύονται τα εθνικά μας θέματα με ένα ομολογουμένως δυσάρεστο συμβάν σε μια κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πατρίδα μας.

Πάντως απο πλευράς εταιρείας έχει εκδοθεί ήδη από χθες ανακοίνωση που αναφέρει πως

“Η Διοίκηση της εταιρίας θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρη εκτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά σε τμήμα του εργοστασίου, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Δεσμεύεται δε, ότι η παραγωγική δραστηριότητα θα επανέλθει το συντομότερο δυνατόν για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των ζημιών, θα διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας. Επιπλέον η εταιρία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.”

Επιπλεόν σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία ούτε οι παραγγελίες θα ανασταλούν και όλες οι ανάγκες θα καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές.

Ποια είναι η εταιρεία

Η Βιομηχανία Sunlight, μία εκ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στον κόσμο, απασχολεί 600 εργαζόμενους και συγκεντρώνει €100.000.000 επενδύσεις στην περιοχή της Ξάνθης!

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Διανύοντας την τρίτη δεκαετία σταθερής ανάπτυξης, η εταιρεία συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.

Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα, επιφάνειας 142.000 τ.μ., βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης της εταιρείας. Η SUNLIGHT έχει διοχετεύσει σταθερά επενδυτικά κεφάλαια για την ανάπτυξη μιας από τις πλέον προηγμένες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, όπου λειτουργούν άκρως εξειδικευμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και συναρμολόγησης.

Η SUNLIGHT, η οποία έχει την έδρα της στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει ένα δυναμικό παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. Χάρη στην παγκόσμια παρουσία της, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους διεθνείς παραγωγούς αποθήκευσης ενέργειας, εξάγοντας το 98% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το 84% των πωλήσεών της αφορά σε εξαγωγές της παραγωγής του εργοστασίου στο Νέο Όλβιο της Ξάνθης. Πέρυσι πραγματοποίησε πωλήσεις 153,89 εκατ. (+16%) και λειτουργικό αποτέλεσμα 11,1 εκατ.ευρώ (+81%).

Ο Γερμανός και το χρηματιστήριο

H Sunlight του Π. Γερμανού επέφερε και νέα δεδομένα στο Χρηματιστήριο.

Ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός μετά από 12χρονη απουσία (αποχώρησε τον Μάιο του 2006, όταν πούλησε την εισηγμενη εταιρία «Γερμανός» στον όμιλο του ΟΤΕ) επέστρεψε στα χρηματιστηριακά δρώμενα καθώς ένα χρόνο πριν, τον περασμένο Ιούνιο, προχώρησε στην έκδοση εταιρικού ομολόγου της Sunlight.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως το ομόλογο προοριζόταν ακόμη και για μικροεπενδυτές.

Ενδιαφέρον επομένως έχει να δούμε που θα παει η τιμή του ομολόγου και ποιος θα κερδίσει και ποιος θα ζημιωθεί....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...