Αρχείο

Συνεχίζει να προκαλεί η Ελένη Φουρέιρα: «Η μουσική είναι για να ενώνει και όχι να χωρίζει...» - Για τον «αετό» σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού τσιμουδιά


Η Ελένη Φουρέιρα βάζει φωτιά στη Λισαβόνα, γιατί όπως όλα δείχνουν το Fuego θα παίξει ψηλά στη Eurovision 2018. Στην Ελλάδα, όμως, οι φωτιές άναψαν λόγω μιας φωτογραφίας που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου και δείχνει την Ελένη Φουρέιρα στο πλευρό του εκπροσώπου της Αλβανίας στην Eurovision, Eugent Bushpepa, να σχηματίζουν από κοινού τον αλβανικό αετό.

Το σύμβολο της αλβανικής σημαίας είναι αμφιλεγόμενο για μερίδα κόσμου, καθώς έχει συνδεθεί με τον εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και έχει απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα με φαντάρους, αλλά και ποδοσφαιριστές να έχουν κάνει το ίδιο.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, η Ελένη Φουρέιρα απάντησε ως εξής: «Η μουσική είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει τους λαούς κι εγώ γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ και ουδεμία σχέση έχω με όλα αυτά τα ζητήματα εθνικισμού που κάποιοι μου χρεώνουν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πάμε τώρα δυνατά να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για την ταμπακέρα όμως τίποτα. Το γεγονός ότι σχημάτισε τον αλβανικό αετό, που συμβολίζει την «Μεγάλη Αλβανία» και είναι σύμβολο αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδα δεν είπε τίποτα. Τα λεγόμενα της συνιστούν λοιπόν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

https://www.youtube.com/embed/cPq9ouLi42k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...