Κόσμος

Πομπέο: Η Βόρεια Κορέα να καταστρέψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα

Δέσμευση της Βόρειας Κορέας για την άμεση διάλυση του προγράμματος της κατασκευής όπλων ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, οι προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκιάνγκ βρίσκονται ακόμη σε «πρώτα στάδια» και τα αποτελέσματα παραμένουν «άγνωστα».

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον, παρόντος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας στον κορεατική χερσόνησο. Υπογραμμίζω τη λέξη ευκαιρία, είμαστε στα πρώτα στάδια της δουλειάς και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ακόμη άγνωστο», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα λύσει το πρόβλημα οριστικά και χωρίς να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

«Μια κακή συμφωνία δεν είναι επιλογή», ανέφερε, προσθέτοντας: «Είμαστε δεσμευμένοι στην μόνιμη, επαληθεύσιμη, μη αναστρέψιμη διάλυση του προγράμματος της Βόρειας Κορέας εξοπλισμού με όπλα μαζικής καταστροφής και να το κάνουμε αυτό χωρίς καθυστέρηση», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...