Βαλκάνια

Πολεμικό μανιφέστο από ακραίους Αλβανούς: «F@ck Greece» - «Θα εκδικηθούμε για την Τσαμουριά, θα πολεμήσουμε την Ελληνική σημαία» - Βίντεο

Απειλούν ξανά την Ελλάδα οι Αλβανοί εθνικιστές υποκινούμενοι από "ξένες δυνάμεις", κάτι που αποτελεί σχεδόν πραγματικότητα. 

Μετά την δράση των Αλβανών εθνικιστών  του γνωστού  εθνικιστικού  κινήματος «ενωμένη Αλβανία»,  οι οποίοι  «κατέβασαν» την ελληνική σημαία σε εκκλησία στους Αγίους Σαράντα …ξανακτυπούν ξανά  και πάλι  με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κατά της Ελλάδος. 

Ο ηγέτης της οργάνωσης LSHB Kastriot Berishaj, ο οποίος είναι πρόεδρος του συγκεκριμένου αλβανικού εθνικού κινήματος,  και αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής πύλης shqiperiaebashkuar, εξαπέλυσε σοβαρές απειλές κατά της χώρας μας , της ελληνικής σημαίας και όλων των Ελλήνων  αξιωματούχων .

Καστρίτ Μπερίσατζ: «Η ελληνική σημαία θα καταπολεμηθεί με όλα τα μέσα, όπως και ο ελληνικός σοβινισμός . Το LSHB αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την εκκλησία στο χωριό Κρανιές στους Αγ .Σαράντα και την έριξε στα  σκουπίδια..ως ένα «μήνυμα».  

Ο κ. Berishaj δήλωσε στην αλβανική τηλεόραση : «Το LSHB, θα συνεχίσει αυτές τις ενέργειες, ενώ η Ελλάδα κατέχει 15.000 km2, της Τσαμουριάς ( εντός Ελλάδος)  και δεν επιτρέπει να κυματίζει η αλβανική σημαία, ενώ οι Έλληνες ιστορικά έχουν  διαπράξει  σφαγή στο έθνος μας».

Οι ίδιοι οι Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι «τρέφονται» με χρήματα του τουρκικού ισλαμικού παράγοντα αποκάλεσαν την  ελληνική σημαία «κουρέλι», η οποία , σύμφωνα με τους ίδιους,  ήταν τοποθετημένη παράνομα στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στους Αγίους Σαράντα .

Επίσης   απειλούν μέσω πλήθους αλβανικών δημοσιευμάτων  ότι στην επίσημη επέτειο  ανεξαρτησίας της Αλβανίας στις 28 Νοεμβρίου 2018,  «η αλβανική εθνική σημαία θα τοποθετηθεί στην Πρέβεζα, την οποία έχουν καταλάβει οι Έλληνες ( 1912-13)  κατακτητές. Περιμένετε και θα δείτε»…δηλώνουν  οι ίδιοι.

https://youtu.be/BGOOMG87Khs

Επισημαίνουμε ότι γενικώς εντείνεται και καθίσταται πιο επικίνδυνο το κύμα αλβανικού εθνικισμού παντού στην περιοχή της Β.Ηπείρου με καταγγελίες κατά  καιρούς για «βανδαλισμούς και ληστείες σε σπίτια και υποστολή των ελληνικών σημαιών». Όλα αυτά ενώ οι σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

Όπως έχει επισημάνει και το Crisis Monitor η πατέντα κλιμάκωσης της αλβανικής εθνικιστικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα, συμπίπτει με τα σημεία καμπής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδιαίτερα με τη σκλήρυνση της ρητορικής της Άγκυρας.

Γίνεται απολύτως σαφές ότι σύμφωνα με πληροφορίες των σερβικών μυστικών υπηρεσιών , οι οποίες  σε  συνδυασμό με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και την κατάσταση ασφαλείας , προειδοποιούν  ότι  «μυρίζει εκ νέου  μπαρούτι» στα Βαλκάνια.

Ο αλβανικός εθνικισμός στα Βαλκάνια ευρίσκεται σε γενική «δραστηριοποίηση» ειδικά το τελευταίο διάστημα . Η προσπάθεια της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» είναι το όνειρο όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια, για το οποίο μας έχουν προειδοποιήσει Σέρβοι, Βούλγαροι και λοιποί .

Εκτιμάται ότι η δραστηριοποίηση του αλβανικού εθνικιστικού παράγοντα έχει απόλυτη σχέση με τα δρώμενα στο Αιγαίο και τον Έβρο από την Τουρκία του Ερντογάν .   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ