Πατριαρχεία

Πατριάρχης Σερβίας: Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από τη θρησκεία στην οποία ανήκουν

Στην Σλοβενία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και λειτούργησε στον Ιερός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Λιουμπλιάνα.

Μετά τις συνομιλίες με τους ορθόδοξους πιστούς, που είχαν έρθει από όλες τις περιοχές της Σλοβενίας, καθώς και από την Ιταλία και την Αυστρία, ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών στην εκκλησία τους κάλεσε να παρακολουθούν τακτικά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες. Ο Πατριάρχης Σερβίας τους ζήτησε να σέβονται τη νέα πατρίδα τους και να διατηρούν καλές σχέσεις με τους Σλοβένους, επειδή «οι Σέρβοι είχαν πάντα καλές σχέσεις με τους Σλοβένους» όπως είπε. Ο Πατριάρχης κάλεσε επίσης τον σερβικό λαό να σέβεται τους πολίτες άλλων θρησκειών, "αφού είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από τη θρησκεία στην οποία ανήκουν".

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα Πορφύριος, ως ιεράρχης υποδοχής, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη στη Σλοβενία "όπου ζουν και οι πιστοί σας" όπως είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...