Κόσμος

Παρ' ολίγον μοιραίο: Βρετανικό μαχητικό πέρασε «ξυστά» από αλεξιπτωτιστές! (Βίντεο)

Ένα βρετανικό μαχητικό του Πολεμικού Ναυτικού πέρασε «ξυστά» από μια ομάδα αλεξιπτωτιστών πετώντας με ταχύτητα 555χλμ/ώρα στον ουρανό του Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας . Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα και φυσικά σαρώνει στο διαδίκτυο.

Επρόκειτο για ένα  Hawk T1 το οποίο πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων -τόσο κοντά δηλαδή που ο ένας από τους τέσσερις σοκαρισμένους αλεξιπτωτιστές είπε ότι σχεδόν «τσουρουφλίστηκε» από τα καυσαέρια του κινητήρα του.

«Ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό αυτού του είδους που αντιμετώπισαν ποτέ μέλη της λέσχης μας», είπε εκπρόσωπος της ομάδας των αλεξιπτωτιστών.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εικονική επίθεση όταν εισέβαλε στη ζώνη πτήσης των αλεξιπτωτιστών και τη σκηνή απαθανάτισε κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος του Μάρτιν Χάρις, ενός  αλεξιπτωτιστή.

Έρευνα που διενεργήθηκε για το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό αποκάλυψε ότι ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης κι ο πιλότος του Hawk δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία αλεξιπτωτιστών κοντά στην περιοχή, όπου θα πετούσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου το μαχητικό διέθετε ένα πεπαλαιωμένο σύστημα πλοήγησης κι ένα GPS που κατασκευάστηκε προ 20ετίας με ασπρόμαυρη οθόνη. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα, ο πιλότος είναι πολύ πιθανό να τυφλώθηκε από τον ήλιο καθώς πετούσε σε υψόμετρο 1.200 ποδιών και γι’ αυτό αντιλήφθηκε μόλις την τελευταία στιγμή τους αλεξιπτωτιστές. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Ιανουαρίου, γνωστοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Βίντεο: Η σοκαριστική στιγμή που καταγράφηκε στην κάμερα

https://www.youtube.com/watch?v=fOZuDLRJ9IU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...