Πολιτική

Ομολογία ήττας από τον Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Αισιόδοξος για λύση στο Σκοπιανό εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. «Η ισχυρή πίεση που υφίσταται η ΠΓΔΜ να ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θα την κάνει να υποχωρήσει στα δικά μας αιτήματα, στη γραμμή που είχαν υποβάλλει ο Σαμαράς - Μπακογιάννη» είπε και δήλωσε την επιφύλαξή του για ενδεχόμενο δημοψήφισμα. «Δεν ξέρω η ιδέα για δημοψήφισμα ενός διεθνούς θέματος, που εμπλέκει άλλη μια χώρα είναι καλή ιδέα».

Ο κ. Κυρίτσης θεωρεί ότι η μάχη για την ονομασία χάθηκε το 1990, εξηγώντας πως: «όταν αναγνωρίστηκε από 150 χώρες. Τώρα δίνουμε μια μάχη να διορθώσουμε λίγο την κατάσταση».

Και επανέλαβε: «Η αισιοδοξία η δικιά μας βασιζόταν στο γεγονός της αλλαγής της πολιτικής κατάστασης στη γείτονα, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η αγωνία της ΠΓΔΜ να ενταχθεί σε αυτούς τους οργανισμούς είναι εντονότατη και εκεί πιέζουμε κι εμείς. Πηγαίνουμε στην ονομασία Σαμαρά – Μπακογιάννη, παραμένουμε στη γραμμή που είχε θέσει η ΝΔ. Δαπανάμε διπλωματία για μια υπόθεση μια πολύ μικρής χώρας που εκ της φύσεως της είναι εξαρτημένη γεωπολιτικά από την Ελλάδα. Επίκειται η συνάντηση Ζάεφ - Τσίπρα θα δούμε τι θα προκύψει».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την αύξηση των ροών»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχει αύξηση των ροών και όπως είπε «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό»!

Για την ασφυκτική κατάσταση στις προσφυγικές δομές, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Η λύση είναι που ψηφίσαμε χθες και επισπεύδει τη διαδικασία του ασύλου, που έχει και το σκέλος της μεταφοράς στην ενδοχώρα. Τα περισσότερα κονδύλια δεν πάνε στο κράτος, αλλά πάνε στις ΜΚΟ και στους διεθνείς οργανισμούς, τους οποίους θεωρεί η ΕΕ πιστοποιημένους συνεργάτες της και κάνει παιχνίδι με αυτούς. Η Κομισιόν υποτίθεται επιβάλει βαριά πρόστιμα στις χώρες που δεν συμμορφώνονται και πάλι δεν γίνεται κάτι. Αυτό  είναι  αυτό το ζήτημα το θέτουμε.

Επίσης, ζητήσαμε να δοθεί η άδεια από τις τοπικές αρχές να διερευνηθούν οι δομές. Η διαδικασία που προβλέπεται για την επαναπροώθηση είναι λεπτομερής νομικά και δεν μπορείς να τους βάζεις σε ένα καράβι και να τους επιστρέφεις πίσω. Ένα άλλο ζήτημα που έχουμε είναι οι υποσχέσεις της ΕΕ ότι θα έστελνε, δεκάδες μεταφραστές, καθώς υπάρχουν 58 διαφορετικές εθνικότητες. Όσο είδατε εσείς τους μεταφραστές τους είδαμε κι εμείς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...